Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Lock-up at WELCOME (SP2)

    eMachine W2686 running AMD Athlon XP. 80G hard drive, 512M RAM, Microsoft keyboard, Logitech trackball, HP all-in-one printer.
    Had keyboard and mouse plugged in to PS2 ports. Comp started developing a habit of freezing (locking-up, hanging, etc). After a time, ports stopped working. Chenged to USB ports for both trackball and keyboard. Helped for a time, but began again. Changed keyboard and trackball to plain, old board and scrolling mouse, no change. As I was troubleshooting, freeze occured more and sooner until finally was locking at WELCOME screen. DSL always plugged in, but browser opened when used. Using Avanquest System Suite 7 Pro for anti-virus/spyware, checkdisc, defrag etc. Turn comp off for extended period, and it will start and run for a time, but eventually freezes. Seems to not be as bad on wife's "side" of WinXP. Have read a lot of XP for Dummies, but have not found "Silver Bullet" yet. Search on this site no help, yet. Seems like it may be a conflict of some kind. Any advice?

  2. #2
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Re: Lock-up at WELCOME (SP2)

    <center>
    <hr>Seems to not be as bad on wife's "side" of WinXP.<hr>
    </center>
    Are you saying that the problem is effecting your profile more than another on the same machine.
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

  3. #3
    New Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Lock-up at WELCOME (SP2)

    Yes...it does it more, and sooner on my profile. Although it does do it on my wife's, just that the computer will run longer before doing it.

  4. #4
    Silver Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    2,328
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Lock-up at WELCOME (SP2)

    Click Start > Run, type MSCONFIG and hit Enter.

    On System Configuration Utility window click Startup tab and uncheck all items you don't know what the heck it is.
    Restart your computer.

    Use more than one anti-malware program; for instance, download and apply Spybot - Search & Destroy 1.5.1 (it is <img src=/S/free.gif border=0 alt=free width=30 height=15>).

    Good luck!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •