Results 1 to 6 of 6

Thread: subform

  1. #1
    4 Star Lounger
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    531
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    subform

    subform

  2. #2
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Emerald Beach, New South Wales, Australia
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: subform

    It sounds like you are trying to add a new record at the main form level. Make sure that the combo that you are using to filter the sub form is unbound to prevent changing data at the top level. If this is the case you will not be able to shift the focus to the subform without undoing your entry in the combo box. Is this the case?

    If you are displaying dat a in the sub form that relates to the current record in the main form this doesn't apply of course, but in that case you wouldn't be changing info in a combo box.

  3. #3
    4 Star Lounger
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    531
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: subform

    Thank you very much, the combo box on my main form was bound & when I made it unbound I was able to add records to it successfully. Currently my combo box is linking to one field in the subform. Is it possible for the combo box to on the main form to auto populate NEW records that are added into the subform? I ask this b/c the comboBox only contains an anthologyTitle which is also in the subform as Ttitle, but there

  4. #4
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Emerald Beach, New South Wales, Australia
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: subform

    Your welcome.

    "Is it possible for the combo box to on the main form to auto populate NEW records that are added into the subform? "

    Yes, the link child/master fields does exactly this. The default value for the child field in a new record is the master field value. You can of course link multiple fields this way.

    "comboBox only contains an anthologyTitle which is also in the subform as Ttitle, but there

  5. #5
    4 Star Lounger
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    531
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: subform

    I did as you advised but now I

  6. #6
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Emerald Beach, New South Wales, Australia
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: subform

    I'm not sure what went wrong but have a look at the attached db to see what I mean.
    Attached Files Attached Files

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •