Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Connection to Web gets lost

    Hi –

    I have suddenly had trouble with staying connected to the Web via my NETGEAR setup (which was configured for us). If I do a Repair, I still get kicked off after a very few moments.

    Is it possible from the information below to suggest a correction? Many thanks.

    NETGEAR: WG111v2 54Mbps Wirelss USB 2 Adapter

    I tried changing some configurations via Netgear wizard.

    The settings on PC that has the Router attached are (and which doesn’t get kicked off today [yet?]but did yesterday):

    Settings:
    Profile: Default
    Network: Any*
    Network type: Access Point
    Security: Disable

    Under About:
    Driver version: 5.1213.6.327
    Driver date: 5/27/06
    MAC address: 00:18:4D:BB:B8.F3
    IP Address: 10.0.16
    Smart Wireless Utility verson: 2

    *The Network is CalmBeforeTheStorm
    The other choices are:
    Apple Network
    Cyprus
    Penthouse
    917f
    07B402744463

    The signal strength is Good or Very Good

    On computer that gets kicked off:
    Settings shows same choices (should it be computer-to computer?)

    Networks:
    07B40274463 is highlighted. The others are Cyprus, Penhouse Graham’s wireless, Linksyshr

    CalmBeforeTheStorm is not listed in Find a network, but when I right-click Netgear icon, it shows CalmBeforetheStorm-???

    Sometimes the icon will show a yellow ball and Acquiring Network address. The Window that popped up said there was no problem with that connection….

    About:
    MAC address : 00:18:4D:BF:4A:71

    When I AM connected, the signal strength is Low or Very Low

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    10,550
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Re: Connection to Web gets lost

    > When I AM connected, the signal strength is Low or Very Low

    It's a reasonable guess that this is your problem.

    Are the two PCs in different places? Can you move the one with the low signal nearer to the Network Access Point?

    StuartR

  3. #3
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Connection to Web gets lost

    Hi, Stuart

    Yes, they are in different places and, unfortunately, I cannot move either one.

    Thanks for your suggestions,

    Curious

  4. #4
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    10,550
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Re: Connection to Web gets lost

    Is there any possibility of running an Ethernet cable so you don't have to use the wireless?

    Your only alternative is to use a different type of Wireless connection, for example by moving to one of the draft 802.11n devices. This would mean having to change your Wireless Access Point and the wireless card on the PC.

    StuartR

  5. #5
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Connection to Web gets lost

    Being that it is using a USB adapter it may not be waking up when the machine goes to sleep. This is a known and on going issue with USB devices.

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  6. #6
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Connection to Web gets lost

    Morning, Stuart -

    Again my thanks for your responses. I will have to wait for a guru-type person to further examine your suggestions.

    Appreciate your time,

    Curious

  7. #7
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Connection to Web gets lost

    Hi, Dave -

    Thank you for replying.

    Even though I do get a signal, albeit very low, that can indicate the adapter may not be waking up?

    Back to studying my problem.

    The Network Name has to be identical for both PCs. Correct?

    Thanks, Curious

  8. #8
    4 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    408
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Connection to Web gets lost

    Can we assume from the comment in your original post "I have suddenly had trouble with staying connected..." that your setup was previously working fine ?

    Paul

  9. #9
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Connection to Web gets lost

    <P ID="edit" class=small>(Edited by DaveA on 25-May-08 07:58. Added comment about list)</P>Where are you seeing?
    <hr>*The Network is CalmBeforeTheStorm
    The other choices are:
    Apple Network
    Cyprus
    Penthouse
    917f
    07B402744463<hr>

    What type of router are you running?

    Edit.
    I think the above list is a list of wireless networks that your USB device is seeing. What is the name of you network that you have set up?
    You may be connecting to a neighbors connection and will get kicked off when ever they shut down.

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  10. #10
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Connection to Web gets lost

    Yes, Paul, that is correct. No problems until this past Thurs/Fri.

    (Perhaps once a month prior to this I would have to use Repair, but after so doing, the signal strength was fine.)

    Curious

  11. #11
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    10,550
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Re: Connection to Web gets lost

    I have moved this thread from the Hardware forum to Networking your home, as it is clearly a home network problem.

    StuartR

  12. #12
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Connection to Web gets lost

    Hi Again, Dave -

    I'm seeing CalmBeforetheStorm when I hover over the the icon in the Tasktray.

    I saw the other names, in addition to Calm, in Netgears Network tab.

    I was able to get online this morning via Repair. Now when I try that, " Windows couldn't finish repairing because the following action cannot be completed. Connecting to the wireless network."

    I had checked earlier w/Device Manager and the Network Adapters (Broadband 440x 10/100 Integrated Controller and NETGEAR) were both working properly.

    The router = Verizon.

    Re Network Name: I picked default. I did not notice its prior name, if it had one, other than default. Where does one get that Name, if not from the list offered by Netgear. And, do both PCs need the same network name? They both do have the same name.

    The PC that is causing my problem is the one in the 2d office, the one without the router, if that makes sense. The PC in the room w/router is working fine.

    Since only one PC gets kicked off, it doesn't seem likely "You may be connecting to a neighbors connection and will get kicked off when ever they shut down."

    Thanks for helping me keep my remaining wits!

    Curious

  13. #13
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Connection to Web gets lost

    My connection is fixed!!!

    With the help of a customer support person at Verizon, what we did was:

    Control Panel/Network connections. Right click Wireless Network connection, click View available…

    Selected one, entered the WEB from the router's label, clicked apply and back in business.

    I want to thank you all for your suggestions. It's great knowing someone is "out there."

    Curious

    (The first call to Verizon on Friday ended up with being switched to NETGEAR. That's when Network Name issue came up and they apparently didn't know how this could be selected/changed, whatever. Today my heroine was at Verizon. No need to be switched. I am, of course, writing Verizon with praises for her.)

  14. #14
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Connection to Web gets lost

    Now that you are connected, are you using your modem and router or someone else"s that you see from the neighborhood?
    In your statement "selected one", how did you determine that you select the correct one?

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  15. #15
    4 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    538
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Connection to Web gets lost

    Yes, it is our modem and router.

    I selected a network from among those offered in the View Available list. After entering the WEB and clicking apply, "Connected" appeared next to the selected network. It appears to be the correct one because, so far, I have had no problems, the strength right now is Very Good.

    I choose the one with the most signal strength. The woman at Verizon said if one choice won't work, choose another from the list. She was on the telephone with me while I was doing this: I told her which Network I was selecting. She had no problems with any of them, apparently.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •