Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Baerum, Norway
    Posts
    253
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Runtime error (Vista SP1 Home Premium)

    Anyone know what my 'Runtime Error' could be due to? It comes up every few days with the following message:
    Programme:CWindowsExplorer.EXE
    'This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way'
    I click on the OK, the desktop goes 'blank blue' for a few moments and then all my shortcuts etc are restored on the desktop.
    I have looked into the various user maintenance facilities offered with Vista and can't find out anything ... not that I am an expert at 'looking'.
    Ron
    <img src=/S/aussie.gif border=0 alt=aussie width=21 height=22> <img src=/S/cheers.gif border=0 alt=cheers width=30 height=16>

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,572
    Thanks
    5
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts

    Re: Runtime error (Vista SP1 Home Premium)

    Have you made any changes recently such as installing new software or hardware? Is your system up-to-date with patches? Have you tried a system restore to a time when all was OK?

    Joe
    Joe

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Baerum, Norway
    Posts
    253
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Runtime error (Vista SP1 Home Premium)

    Thanks for reply Joe.
    Yes, 3 recent software changes which I think are within the time that I have been getting this problem.
    1. Java Update
    2. Spyware Blaster reinstalled (took it off for a while as Kaspersky said it was in conflict ... but the different issue of Blue Screen caused by Kaspersky was not improved when the Spyware was removed. Kaspersky had other problems for the BS which I think are now resolved.
    3. HP Help & Support updated software. I wonder??
    Yes I am up to date with patches. No I have not done a system restore ... perhaps I should try this, haven't done this before though.
    Maybe I should get in touch with HP first in case they are the culprit ... I don't think that the other two are the problem though this is only 'a feeling'.
    Ron
    <img src=/S/aussie.gif border=0 alt=aussie width=21 height=22> <img src=/S/cheers.gif border=0 alt=cheers width=30 height=16>

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,572
    Thanks
    5
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts

    Re: Runtime error (Vista SP1 Home Premium)

    Yep, I'd check with HP before taking any other action.

    Joe
    Joe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •