Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Ease of Access (Home Premium (SP-1))

    Brand new in the Lounge, but not brand new in computers. That said, I did a dumb thing, and now need help undoing it. I was browsing thru Ease of Access, and spotted High Definition. I didn't know exactly what it would do, but figured if I didn't like it, I could always un-do it. So -- stupidly -- I clicked on it. It immediately changed my screen to deepest black with a bold white type face. I didn't like it at all, and searched for a hint on how to reverse the changes. If it's there, I couldn't find it. I searched HELP for Ease of Access, and found mentions of restoring to default settings -- but no instructions on how to do it or even where to find it. Woody's book (Vista All in 1 for DUMMIES -- how apt!) mentions EOA and its functions,but doesn't go into detail on using them.

    Enter "Double Stupid"! I browsed around, trying various things to zap the B&W. Nothing fixed it, but some of the things I (stupidly) clicked on made additional changes to the screen's appearance. Bottom line is I made a big "clickin' " mess! Now I have black screens with black type, and white screens with white type, making most operations unuseable. For example, I can type an email, but can't see what I'm writing. This affects most screens on my computer, and many internet pages as well.( You can't log in on a solid black screen!) It's a miracle that I could see and use THIS forum! Maybe that's a good omen, and the terrific moderators here will bail me out -- thanks so much for being here!

    Patti

    P.S. Guess what? The selection buttons at bottom of this page are BLACK with BLACK type! I can't preview this post, so please overlook any typos! I'm guessing which black box says "Submit" ...

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Ease of Access (Home Premium (SP-1))

    Try pressing Shift+Alt+PrintScreen. You should use the Shift and Alt keys on the left side of the keyboard.

    Also see <post:=725,547>post 725,547</post:>.

  3. #3
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Ease of Access (Home Premium (SP-1))

    Have you tried System Restore, if Hans suggestion doesn't do it for you?
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

  4. #4
    New Lounger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Ease of Access (Home Premium (SP-1))

    This reply is to all 4 of you who replied to my request for help. First of all, my apologies for the duplicate post. My initial post didn't show up on my screen, so I assumed I had done something wrong and had lost it. I didn't see it here this morning either, so I posted a second one. I do see both of them now.

    AL: Thanks for locking the first post.

    HANS V: Yes, in Ease of Access Help, I did find (left) SHIFTt+ALT+PRTSCRN. I tried it numerous times, but nothing happened. It was as if the PRTSCRN key was somehow deactivated.

    JOE: The Turn on Contrast and Change Settings Option was where all this began. It did indeed seem like it should be a toggle switch, and I have no idea why it wouldn't turn the selection OFF, but it didn't.

    JOE and VIKING: Thank you for suggesting System Restore to Earlier Point. I know about it but have never used it, and I must admit that it didn't occur to me this time. You've popped it into my memory now, and I won't forget it again! This time it was my second choice of the remedies suggested, but I didn't need to use it.

    JOE: You said "High Contrast is on only until you LOG OFF or REBOOT." Last night I rebooted several times with no results, but I had not logged out. Today when I saw your reply, I crossed my fingers, did BOTH, and Alacazam! No more solid screens! Thank you so much!

    A huge thank you to all of you for taking the time to reply. You are greatly appreciated.

    Regards, Patti

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,585
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts

    Re: Ease of Access (Home Premium (SP-1))

    You're welcome. Glad you got it fixed. Thanks for posting back your solution.

    Joe
    Joe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •