Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Darlington, Durham, England
    Posts
    711
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi all....just had my "C" drive wiped, XP Proff 2003 installed and speed much improved for a few days till.... now intermittently dead slow again so opened Windows Task Manager and despite having no files open the CPU usage registered 100% activity. No wonder I could not even open a file on the desktop. Since getting the computer back I have also began to get numerous weird messages which I have never seen before. Apart from suggesting I take it back to the shop are there any suggestions before I have no other option? Thanks. Dave. [attachment=83369:Why_100_.png] [attachment=83371:Runtime_error.png]
    Attached Images Attached Images
    Dave
    <img src=/w3timages/redline.gif width=33% height=2>
    True happiness is not what you have to live WITH but what you have to live FOR. ASSBG

  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 16 Posts
    Your last picture shows the processor doing nothing (System Idle Process at 99% means that there are no "real" processes using the CPU).

    I'd uninstall Nero to see if it makes a difference.

  4. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Darlington, Durham, England
    Posts
    711
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [quote name='HansV' post='771077' date='17-Apr-2009 20:19']Your last picture shows the processor doing nothing (System Idle Process at 99% means that there are no "real" processes using the CPU).

    I'd uninstall Nero to see if it makes a difference.[/quote]

    Thank you so much Hans, I half suspected Nero might be somehow responsible. Though many sware by it I personally have never had much success with Nero having used Roxio in the past then of late Ashampoo which I find dead eays to use. The shop owner put it on for me at the latest wipe / re-install of the "C" drive thinking he was doing me a favour I suspect but maybe it is the cause of the trouble. Will uninstall it as you suggest and see if that makes a difference. You make no reference to the other two screen shots! What do they suggest to you if different from the Nero issue? Regards Dave.
    Dave
    <img src=/w3timages/redline.gif width=33% height=2>
    True happiness is not what you have to live WITH but what you have to live FOR. ASSBG

  5. #4
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 16 Posts
    The first picture shows 100% CPU usage but doesn't tell us which application is the culprit.
    The second picture shows that one of the components of Nero caused an error - together with the third picture, it caused me to suggest uninstalling Nero.

  6. #5
    5 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Darlington, Durham, England
    Posts
    711
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [quote name='HansV' post='771098' date='17-Apr-2009 21:02']The first picture shows 100% CPU usage but doesn't tell us which application is the culprit.
    The second picture shows that one of the components of Nero caused an error - together with the third picture, it caused me to suggest uninstalling Nero.[/quote]


    Many thanks Hans.....I endeavoured to uninstall Hero but after 10 minutes got the prompt shown below, hence the uninstall process froze. Further help obviously is needed please. Regards Dave.[attachment=83373:Error.png]
    Attached Images Attached Images
    Dave
    <img src=/w3timages/redline.gif width=33% height=2>
    True happiness is not what you have to live WITH but what you have to live FOR. ASSBG

  7. #6
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    20,376
    Thanks
    1
    Thanked 595 Times in 532 Posts
    [quote name='Silver Fox' post='771105' date='17-Apr-2009 15:31']Further help obviously is needed please.[/quote]

    See the "Nero General Clean Tool" at Nero - Tools & Utilities.

    Joe

  8. #7
    Gold Lounger Rebel's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Canada
    Posts
    3,024
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    [quote name='Silver Fox' post='771105' date='17-Apr-2009 16:31'][/quote]
    You're not the only one who has had trouble uninstalling the Nero trial. Have a look at this Google search. Quite a few suggestions in these articles.
    John
    A Child's Mind, Once Stretched by Imagination...
    Never Regains Its Original Dimensions

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •