Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Ephrata, Washington, USA
    Posts
    683
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can't add records to a subform (Access 97 SR2)

    I have an inherited database that I need to fix. Information is entered into a main form (called an Inspection sheet). Each inspection sheet has a subform called a Log sheet - some Inspection sheets can have several log sheets. My problem is that we can enter info into the Inspection sheet, but when we enter info into a logsheet, we receive an error message saying there isn't a related record in the inspection sheet table. I thought I had this set up correctly. Can I send the zip file to someone to look at? There are 2 files, one with just the tables and one with the linked tables and the forms. The total zip file is 229kb. There are only 6 dummy records in the file so far. I didn't set this database up, and I'm having trouble figuring this out.

    Thanks!

  2. #2
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Sint Niklaas, Belgium
    Posts
    2,778
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Can't add records to a subform (Access 97 SR2)

    Seems like a link problem between parent and child form.
    If you send it to me, i'll have a look at it (Mail address in my profile)
    Francois

  3. #3
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Sint Niklaas, Belgium
    Posts
    2,778
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Can't add records to a subform (Access 97 SR2)

    Melanie,
    I've receive your databases.
    Open the frm_Data_Entry in design view.
    Select y_frm_Log Sheets on the tab Logs.
    Open the property and select Data tab
    In Link Child Fields and Link Master Fields you have to enter "Key_Log" (without quotes)
    Francois

  4. #4
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Ephrata, Washington, USA
    Posts
    683
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Can't add records to a subform (Access 97 SR2)

    ohmygosh! I can't believe it was that simple! You're right, of course. I tested it,and it works perfectly now. duh... so sorry for such a dumb question! Thanks!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •