Results 1 to 4 of 4

Thread: HTTP and 401

  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nottinghamshire, England
    Posts
    58
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    As usual I arrive at this page very confused about what to do next.

    I run a website for a group I belong to, so I guess that makes me the administrator(?) however today when I have tried to access the page it says that I am not authorized to view this page and asks me to put in a user name and password. I've tried on both Firefox and IE. The page should be freely available to be viewed by anyone and a password is not needed to view the site. I've searched for the page via Google, and have the same problem. Tried on a different computer and still its asking for a user name and password.


    I've put the error code, 401 in the Microsoft Help and Support site and it tells me to ...

    To resolve this problem, enable at least one authentication method. To do this, follow these steps:

    1. From the Start menu, point to Programs, point to Administrative Tools, and then click Internet Services Manager.
    2. Under the Tree pane, browse to the desired Web site.
    3. Right-click the Web site, and then click Properties.
    4. On the Directory Security tab, under Anonymous access and authentication control, click Edit.
    5. Select (and implement) at least one type of authentication method.


    The only place I can find Admin Tools is in the control panel, and I'm reluctant to start messing about if this is not the problem and wary of putting my administrators user name and password in case it is something more suspicious if you see what I mean ..... just wondered what you guys thought

    Lorraine
    xx

  2. #2
    Star Lounger
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nottinghamshire, England
    Posts
    58
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just realised that some of the email which is associated with this website has been returned saying ...

    Remote host said: 554 Your access to this mail system has been rejected due to the sending MTA's poor reputation.

    Do you think this is a problem with the other end because to the best of my knowledge I've changed nothing on this website for the last couple of weeks

  3. #3
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    It sounds like a spammer has gotten hold of that email address and was using it to send spam and your host has shut it down. I'd contact the hosting company you use and ask them what's going on and how to resolve it.
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

  4. #4
    Star Lounger
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nottinghamshire, England
    Posts
    58
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for taking a look at my problem

    Turns out that the bill hasn't been paid and the website has been disabled why they wait for payment ... have got onto the person who pays the bills, so should (fingers crossed) sort itself out once the subscription has been renewed.

    Thanks again
    xx

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •