Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have a HP 64 bit computer with 1G of RAM running Vista Ultimate. I read somewhere that if you upgrade to Windows 7 and want the 64 bit version that you should have 2G RAM. Otherwise you should get the 32 bit version. Has anyone else heard this? Since I only have 1G RAM should I just get the 32 bit version?
    Sorry if this is a 'dumb' question. I am not very adept technically.

  2. #2
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    [quote name='stonebrash' post='794021' date='19-Sep-2009 08:50']I have a HP 64 bit computer with 1G of RAM running Vista Ultimate. I read somewhere that if you upgrade to Windows 7 and want the 64 bit version that you should have 2G RAM. Otherwise you should get the 32 bit version. Has anyone else heard this? Since I only have 1G RAM should I just get the 32 bit version?
    Sorry if this is a 'dumb' question. I am not very adept technically.[/quote]

    Welcome to the Lounge.

    Take a look at the System Requirements for Windows 7 here.

    You are correct about the requirements for 32-bit vs 64-bit, but I really think you will want 4 GB of RAM or more for either OS. These days RAM is what makes the Windows world go 'round.
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

  3. #3
    New Lounger
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks!
    I will take a look.

  4. #4
    Super Moderator BATcher's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    A cultural area in SW England
    Posts
    3,421
    Thanks
    33
    Thanked 195 Times in 175 Posts
    [quote name='DocWatson' post='794024' date='19-Sep-2009 13:57']You are correct about the requirements for 32-bit vs 64-bit, but I really think you will want 4 GB of RAM or more for either OS. These days RAM is what makes the Windows world go 'round. [/quote]
    In 32-bit Windows you aren't going to have more than about 3 GB (plus or minus 0.25 GB) of the installed memory usable, though...
    BATcher

    Time prevents everything happening all at once...

  5. #5
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Opps.... sorry Senior Moment.
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •