Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Darlington, Durham, England
    Posts
    711
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi all.... just came across this tip and thought it worth posting here just in case it has not been submitted before. To type any fraction [in this case 3/8] Do this:- Whilst holding the Ctrl key press the F9 once. In the brackets that appear type the following. eq \f(3,8) NB note the space between the "q" & "\". Simply substitute the numbers to achieve the desired fraction. I also utilized the Auto correct feature to automate the action but note that when I pasted the formula it appears different. [See attachment] Cheers Dave.
    [attachment=85956:3_8.jpg]
    Attached Images Attached Images
    Dave
    <img src=/w3timages/redline.gif width=33% height=2>
    True happiness is not what you have to live WITH but what you have to live FOR. ASSBG

  2. #2
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts
    [quote name='Silver Fox' post='797794' date='13-Oct-2009 17:22']I also utilized the Auto correct feature to automate the action but note that when I pasted the formula it appears different.[/quote]
    The AutoCorrect dialog cannot accurately display a field code after it is saved. Does the AutoCorrect entry work, or did you need assistance creating it?

  3. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Darlington, Durham, England
    Posts
    711
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [quote name='jscher2000' post='797799' date='14-Oct-2009 01:53']The AutoCorrect dialog cannot accurately display a field code after it is saved. Does the AutoCorrect entry work, or did you need assistance creating it?[/quote]

    Hi jscher2000. No I did not need any assistance allocating the auto correct data, BUT something strange that I did encounter -rather odd, to me anyway- is the fact that if I type 3\8 at the beginning of a line (see attachment) that is how it appears but if I hit the space bar before the 3\8 the desired fraction appears!!!!! Puzzled yet again. Regards Dave.
    [attachment=85968:3_8.jpg]
    Attached Images Attached Images
    Dave
    <img src=/w3timages/redline.gif width=33% height=2>
    True happiness is not what you have to live WITH but what you have to live FOR. ASSBG

  4. #4
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts
    If you type 3\8 followed by a space at the beginning of a line, AutoCorrect should kick in.

    But AutCorrect is a bit fickle, if you make a mistake along the way and correct it, AutoCorrect may not recognize it even if you eventually typed 3\8 correctly. You can usually get it to work again by deleting the text and typing it from scratch.

  5. #5
    3 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Runcorn, Cheshire, United Kingdom
    Posts
    372
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    [quote name='HansV' post='797903' date='14-Oct-2009 15:36']If you type 3\8 followed by a space at the beginning of a line, AutoCorrect should kick in.[/quote]

    That's true, but this is more general because it allows you to enter formulae rather than just fractions
    {eq \f(GMm, R2)} will give you a properly formatted
    Attached Images Attached Images

  6. #6
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts
    [quote name='Gfamily' post='797913' date='14-Oct-2009 17:00']That's true, but this is more general because it allows you to enter formulae rather than just fractions
    {eq \f(GMm, R2)} will give you a properly formatted[/quote]
    I'm aware of that, I was referring to Silver Fox's EQ field. He has created an AutoCorrect entry that replaces 3\8 (with a backslash!) with an EQ field. But if you don't type 3\8 correctly in one go, AutoCorrect may not "fire".

  7. #7
    5 Star Lounger
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Darlington, Durham, England
    Posts
    711
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [quote name='HansV' post='797916' date='14-Oct-2009 15:04']I'm aware of that, I was referring to Silver Fox's EQ field. He has created an AutoCorrect entry that replaces 3\8 (with a backslash!) with an EQ field. But if you don't type 3\8 correctly in one go, AutoCorrect may not "fire".[/quote]

    That's what I found Hans, Auto Correct is a bit fickle at times, I note that 1/3, 2/3,1/8,3/8,5/8 & 7/8 fractions are available in the "Symbol" menu each of which can be assigned a keyboard shortcut like e.g. Alt + 3+8 to give 3/8 and only cited 3/8 because it was used in the example I was referring to. However, if one wants to express 5/16 e.g. the { eq \f(5,16) } string is one easy way to achieve it so this might come in handy for students doing maths etc. Regards Dave.
    Dave
    <img src=/w3timages/redline.gif width=33% height=2>
    True happiness is not what you have to live WITH but what you have to live FOR. ASSBG

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •