Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Plutonium Lounger Leif's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    U.K.
    Posts
    14,010
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I am still getting no notifications to my registered email address.

    I have two other user profiles which I use for testing purposes in the Lounge. I have three domains hosted with 1and1.co.uk and it appears that email notifications sent to accounts at these domains do not arrive.

    As a test, I changed the email address of one test account to a googlemail.com address. Validation instructions were received immediately. I tried changing it back to the original address and have received nothing.

    Can anyone explain why notifications should be received at googlemail.com but not at 1and1.co.uk? (And no, it is not in any Spam filter.)

    FWIW, this is the header of the received email:

    Code:
    Delivered-To: ********@googlemail.com
    Received: by 10.204.115.80 with SMTP id h16cs96677bkq;
            Wed, 30 Dec 2009 05:41:04 -0800 (PST)
    Received: by 10.224.52.94 with SMTP id h30mr8627983qag.348.1262180463982;
            Wed, 30 Dec 2009 05:41:03 -0800 (PST)
    Return-Path: <www-data@domu-12-31-38-04-a8-b3.compute-1.internal>
    Received: from domU-12-31-38-04-A8-B3.compute-1.internal (ec2-174-129-251-3.compute-1.amazonaws.com [174.129.251.3])
            by mx.google.com with ESMTP id 4si20791023qyk.42.2009.12.30.05.41.03;
            Wed, 30 Dec 2009 05:41:03 -0800 (PST)
    Received-SPF: neutral (google.com: 174.129.251.3 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of www-data@domu-12-31-38-04-a8-b3.compute-1.internal) client-ip=174.129.251.3;
    Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: 174.129.251.3 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of www-data@domu-12-31-38-04-a8-b3.compute-1.internal) smtp.mail=www-data@domu-12-31-38-04-a8-b3.compute-1.internal
    Received: from domU-12-31-38-04-A8-B3.compute-1.internal (localhost [127.0.0.1])
    	by domU-12-31-38-04-A8-B3.compute-1.internal (8.14.2/8.14.2/Debian-2build1) with ESMTP id nBUDf3Ix030129
    	for <********@googlemail.com>; Wed, 30 Dec 2009 13:41:03 GMT
    Received: (from www-data@localhost)
    	by domU-12-31-38-04-A8-B3.compute-1.internal (8.14.2/8.14.2/Submit) id nBUDf37Y030128;
    	Wed, 30 Dec 2009 13:41:03 GMT
    Message-Id: <200912301341.nBUDf37Y030128@domU-12-31-38-04-A8-B3.compute-1.internal>
    To: ********@googlemail.com
    Subject: E-mail address change at Windows Secrets Lounge
    MIME-Version: 1.0
    Date: Wed, 30 Dec 2009 13:41:03 +0000
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Mailer: IPS PHP Mailer
    From: "Windows Secrets Lounge" <Editor@WindowsSecrets.com>
    Content-type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
    Could there be an authentication issue?

    ****************

    BTW: Do Admins read the posts in this forum? There seems to be little acknowledgement of issues raised...

  2. #2
    Platinum Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Vienna, Wien, Austria
    Posts
    5,009
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Leif View Post
    Do Admins read the posts in this forum? There seems to be little acknowledgement of issues raised...
    My understanding is that there are four Admins who do read this Forum: Brian Livingston, Stephanie Small, Dennis O'Reilly and Tony Johnston.

    I also understand that these are the Admins who are reached through the "Contact an administrator" link at the bottom of each page.
    Grüße

  3. #3
    Brian Livingston
    Guest
    The Windows Secrets office is closed Dec. 24–Jan. 3 and all of the staff are on paid vacation days for the Christmas holiday. Steph and Robert and I have volunteered to come into the office every few days and check everything, but there won't be any programmer support in this forum until Jan. 4. Despite the holiday, we have pulled in help to deal with crises, such as the incorrect IP addresses that were being seen after the move to the scalable server on Dec. 22. But other issues that have stacked up will be handled as soon as people are back from their week off.

    It's unclear why e-mail notifications would be received at one address but not another. There is a lower volume of posts during Christmas week, in case that explains any of the missing notifications.

  4. #4
    2 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Seattle, Washington, USA
    Posts
    140
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Leif View Post
    BTW: Do Admins read the posts in this forum? There seems to be little acknowledgement of issues raised...
    I'm working to find the root cause of the problem right now. Your posting have been helpful.

  5. #5
    Plutonium Lounger Leif's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    U.K.
    Posts
    14,010
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Tony Johnston View Post
    I'm working to find the root cause of the problem right now. Your posting have been helpful.
    Seems to be working fine again now - thanks! Notifications and password recovery email are being received.

    Do you know what was up? 1and1 were going through the motions of registering as a user to test the system, but having registered were going to wait out the potential 24hr delay first.

  6. #6
    2 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Seattle, Washington, USA
    Posts
    140
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Leif View Post
    Seems to be working fine again now - thanks! Notifications and password recovery email are being received.

    Do you know what was up? 1and1 were going through the motions of registering as a user to test the system, but having registered were going to wait out the potential 24hr delay first.
    IP.Board seems to have been sending all mail directly from the cloud servers instead of respecting the config settings. Since these cloud servers are not meant to act as SMTP servers, some block lists automatically assume any email coming from them is spam (the same reason notifications were down at the beginning of last year). Because of this, IP.B is configured to send mail through an external relay, but I think it was ignoring the override settings because it was finding a viable, local SMTP server. So I shut down the sendmail service and mails started flowing again with all the right header information (though there is one flag that gmail adds and I'm going to look into that).

    Once the local SMTP server was no longer there, I guess IP.Board had to look for alternatives and it then found the proper SMTP server in its configuration. I'm waiting to hear back from our network consultants about the reason emails stopped flowing properly, but it seems to be fixed for now.

    Regards,
    Tony

  7. #7
    Super Moderator
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Mt Macedon, Victoria, Australia
    Posts
    3,993
    Thanks
    1
    Thanked 45 Times in 44 Posts
    I receive notifications for a (apparently) random small percentage of the threads I am involved in.
    Today I have received 2, out of about a dozen that should have come.
    Regards
    John



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •