Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Columbus, Ohio
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Environment:
    HP Workstation
    64-bit Vista Business OS
    patched current

    The start button on this workstation no longer resonds to mouse clicks or to the repeated tapping of the windows key on the keyboard. Also no right click reponse to the task bar and in Control Panel the Task Bar/Start Icon does not open. The task bar tray and the quick launch areas are reponsive to left clicks and launching the associated program. ctrl+escape does not work. ctrl+shift+escape does open the task bar. csrss.exe is running.

    I have done searches for solutions but nothing truely describes why this has happened or how to really fix it and prevent it. Short of rebuilding the workstation from scratch i am at a loss as to what to try next. I am hoping some one here at the Lounge has encountered this and can provide some insight/resolution.

    Regards,
    Paul

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,594
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Quote Originally Posted by Paul Patterson View Post
    The start button on this workstation no longer resonds to mouse clicks or to the repeated tapping of the windows key on the keyboard. Also no right click reponse to the task bar and in Control Panel the Task Bar/Start Icon does not open. The task bar tray and the quick launch areas are reponsive to left clicks and launching the associated program. ctrl+escape does not work. ctrl+shift+escape does open the task bar. csrss.exe is running.

    I have done searches for solutions but nothing truely describes why this has happened or how to really fix it and prevent it. Short of rebuilding the workstation from scratch i am at a loss as to what to try next. I am hoping some one here at the Lounge has encountered this and can provide some insight/resolution.
    See if Start button not working - FIXED - Vista Forums helps.

    Joe
    Joe

  3. #3
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Have you tried a System Restore to a time prior to when you are certain the problem began ??
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

  4. #4
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Columbus, Ohio
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by JoeP View Post

    No. I tried that. Even used ShellExView to remove context related items added on by other programs to no avail. the CBS.log indicated that explorer.exe.mui was corrupted and supposedly fixed but the issue remains.

  5. #5
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Columbus, Ohio
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Doc Watson View Post
    Have you tried a System Restore to a time prior to when you are certain the problem began ??
    No. too far back in time when this occurred. This computer sits idle quite a bit and when the issue occurred I was not made aware of it for over a month. Recover only goes back about 1 week

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •