Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Southern CA, USA
    Posts
    52
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Windows 98/Intel Processor Serial Number Control Utility - won't work

    Self taught intermediate user here, no expert! Trying to clean up an old Windows 98, Compaq PC, Pentium III (to get rid of it), and it has worked great! I cleaned up everything I could think of, ran CCleaner, and then trying to get back on the 'net with Firefox or IE, could not connect. The machine tells me the Intel Processor Serial Number is disabled. I open the settings, click enable, restart, and it goes back to showing disabled. I'm going in circles over and over. (I don't know what happened while I was cleaning it up.) Any ideas pleeeeeez!

  2. #2
    4 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    460
    Thanks
    1
    Thanked 33 Times in 33 Posts
    Maybe reset the BIOS/CMOS but for all the problems it might be a lost cause because CCleaner is not even supposed to run on Windows 98, there are no restore points to try and get back a working registry. The processor serial number enable/disable should be in the BIOS but that won't affect ability to get online or anything like that.

    Since you are getting rid of it, it might be much simpler to DBan the drive now or install a lightweight LINUX distro if you don't have
    Win98 installation media. I just don't know of any/many tools to help diagnose and fix Win 98...tons for XP but that doesn't help here.

  3. #3
    Super Moderator BATcher's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    A cultural area in SW England
    Posts
    2,849
    Thanks
    19
    Thanked 110 Times in 104 Posts
    The Intel Processor Serial Number was a Bright Idea by which your particular PC could be identified/checked. I don't know whether it ever got used. Read all (some) about it here.

    I would treat it with a complete ignoral!
    BATcher

    Dear Diary, today the Hundred Years War started ...

  4. #4
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Southern CA, USA
    Posts
    52
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you both. It doesn't sound like very good news, though. I don't know why we can't connect to the 'net now, after I fooled around with CCleaner. I saw that site last night, BATcher, when I was desperately seeking answers. No, I don't have the restore/install disc. Maybe we'll have to wipe the drive and start over, or use another drive.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •