Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,294
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    currently on Word 2007.

    In Word XP we had autotext entries setup for the company logo. The logo was in two parts. 1st part one main address, the 2nd part was the grey office details.
    see screen capture

    In XP in the header on the same paragraph mark, the first logo was inserted. using the same paragraph the 2nd autotext entry logo was inserted. This worked well.

    In 2007 I created building blocks for the autotext entries.
    at the same paragraph location if I insert 2 seperate building blocks. the result is the 2nd building block remains however the 1st building block is deleted/removed.

    steps to replicate:
    1. open up any document -
    2. either goto the header or on the main body of the document
    3. goto ribbon Insert, Quick Parts, select the 1st building block
    4. if i either use the same paragraph or add extra paragraph marks and add the 2nd building block on the new paragraph mark
    5. result: the 2nd building block is inserted however the 1st building block is deleted.

    anyone else experience this behaviour?

    I find it odd that building blocks are limited in this manner?

    many thanks

    diana
    Attached Images Attached Images

  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    WS Lounge VIP
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    677
    Thanks
    17
    Thanked 57 Times in 50 Posts
    This is regular Word behavior, I'm afraid. Can you set the letterhead up all in one building block?

    Pam
    Pam Caswell

  4. #3
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,294
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks Pam

    yes I was thinking I may have to setup as one building block.

    I was hoping someone may know if this was perhaps a microsoft bug? or other...

    diana

  5. #4
    Super Moderator
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    3,503
    Thanks
    3
    Thanked 140 Times in 133 Posts
    Are you sure that the freshly inserted quick part is not selected before you do the second insert? There is a setting in Word's Options along the lines of 'typing replaces selected text' that might be at play if this is the case.

    This may be related to using floating objects in quick parts. Have you tried laying out the items as inline objects inside a table layout.

    Do you get the same behaviour when you are inserting the two quick parts in the body of the document rather than the header?

    I haven't seen the problem myself and wonder why you need to carry out two separate insert operations. Can you create a building block that includes both items so you can insert them with a single action?
    Andrew Lockton, Chrysalis Design, Melbourne Australia

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •