Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Chicago, Illinois, USA
    Posts
    187
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just completed my first week using 2007 and am puzzled by the very slow copy process. I routinely use shapes with text to identify areas of interest on a picture (png). To copy, I ctrl-click and drag to new location. That process was instantaneous on earlier version of Excel. Now at approx 7 sec per copy time 100 per picture, that's an extra 12 minutes per picture. It seemed like a re-calc lag so I switched formula recalculation to manual (had no effect).

    My question is, what's causing the delay?

  2. #2
    5 Star Lounger AndrewKKWalker's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    1,020
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Any chance of an example file.
    I have tried dragging complex pictures as a copy in 2003, 2007 and 2010 on my machine
    and in all cases the copy is instant.
    Andrew

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Chicago, Illinois, USA
    Posts
    187
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The problem isn't with the png (which is of a blueprint). I'm numbering all of the dimensions listed on the blueprint using \INSERT\SHAPE\HEXAGON and adding text (in this case a number) within the shape. It's the copying of the shape that's taking a long time.

  4. #4
    5 Star Lounger AndrewKKWalker's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    1,020
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Could still do with an example.
    Andrew

  5. #5
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Chicago, Illinois, USA
    Posts
    187
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Here's a small sample.
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    5 Star Lounger AndrewKKWalker's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    1,020
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Not sure what is happening with yours then.
    Mine was an instant drag and drop copy on Excel 2007
    Andrew

  7. #7
    WS Lounge VIP rory's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Burwash, East Sussex, United Kingdom
    Posts
    6,280
    Thanks
    3
    Thanked 191 Times in 177 Posts
    That's fine for me. Do you have SP2 installed and have you tried setting a different default printer?
    Regards,
    Rory

    Microsoft MVP - Excel

  8. #8
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Chicago, Illinois, USA
    Posts
    187
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes, SP2 is installed.

    I hadn't tried setting a different default printer before, but just did with no change.

  9. #9
    WS Lounge VIP rory's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Burwash, East Sussex, United Kingdom
    Posts
    6,280
    Thanks
    3
    Thanked 191 Times in 177 Posts
    Were they different printer models?

    What OS are you running?

    Regards,
    Rory

    Microsoft MVP - Excel

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •