Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,087
    Thanks
    172
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    My OS is Win 7 Pro 32 bit.

    I recently installed Windows Live Mail, and whenever I open it a message window says "Initialization of RSS Feed support failed. RSS feeds could not be updated." Having said that, I would like to get rid of any references to Feeds and Newsgroups in the program. If someone can tell me how to do so I would be very grateful.

    Thanks and regards,
    Roy
    OS Dual Boot Win 7 Pro 64 Bit-SP1 & IE11 & Win 8.1 Pro 64 Bit & IE11-Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB

    Roy Whitethread

  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,625
    Thanks
    161
    Thanked 928 Times in 851 Posts
    Open WLM and go to the options (shown in my attached image). See if you can manage your feeds from here.

    [attachment=90335:Feeds.png]
    Attached Images Attached Images
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  4. The Following User Says Thank You to Medico For This Useful Post:

    leejosepho (2012-10-16)

  5. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,087
    Thanks
    172
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Hi Ted,

    Thanks a lot. I deleted all the RSS Feeds and am not subscribed to any Newsgroups. However, when I open WLM I still get the message window I referred to. Any Ideas as to how I get rid of that?

    Please advise.

    Thanks and regards,
    Roy
    OS Dual Boot Win 7 Pro 64 Bit-SP1 & IE11 & Win 8.1 Pro 64 Bit & IE11-Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB

    Roy Whitethread

  6. #4
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,625
    Thanks
    161
    Thanked 928 Times in 851 Posts
    I have never seen this. I was using WLM 2010, and now use WLM 2011. I downloaded only WLM, W Photo Gallery and W Movie Maker. I do not use the others. I would suggest an uninstall, reinstall. Perhaps something did not install correctly. I have not yet found an option to disable feed all together.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  7. #5
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    20,158
    Thanks
    1
    Thanked 559 Times in 499 Posts
    Quote Originally Posted by Roy Whitethread View Post
    Thanks a lot. I deleted all the RSS Feeds and am not subscribed to any Newsgroups. However, when I open WLM I still get the message window I referred to. Any Ideas as to how I get rid of that?
    Try setting the Feed update interval to "Never".

    [attachment=90339:Capture.PNG]

    Joe
    Attached Images Attached Images

  8. #6
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,087
    Thanks
    172
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Thanks Joe P and Ted.

    I opened WLM's uninstaller and used the repair option. I then reopened WLM and deleted all RSS Feeds. I closed and reopened WLM and still got the same message. Finally I opened the C:\Users\Roy\AppData\Roaming\Microsoft\WLM folder and deleted the feeds subfolder. Now when I open WLM the message no longer appears.

    Best regards,
    Roy
    OS Dual Boot Win 7 Pro 64 Bit-SP1 & IE11 & Win 8.1 Pro 64 Bit & IE11-Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB

    Roy Whitethread

  9. #7
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks, Roy. This worked for me with one slight modification:
    I found the folder in "Local" rather than "Roaming". I also had to delete the feeds in another location (see path below). I left the folders, just deleted all the subfolders, except "Deleted Items".

    C:\Users\Terri\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail\Your Feeds
    C:\Users\Terri\AppData\Local\Microsoft\Feeds

  10. #8
    Lounger leejosepho's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    200 miles south of Little Rock
    Posts
    48
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by Medico View Post
    Open WLM and go to the options (shown in my attached image). See if you can manage your feeds from here.

    [attachment=90335:Feeds.png]
    Many thanks! I also did a search for "Feeds" and cleaned some things up there.

  11. #9
    2 Star Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    162
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Beginning 18JAn2013, I started getting this error also. I cleaned out all the Feeds folder and the error persists.

    Anybody else with this problem? Any other solutions?

  12. #10
    2 Star Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    162
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    A repair install of Windows Live Essentials (which includes Windows Live Mail) did not correct the situation.

  13. #11
    New Lounger
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I also did the delete RSS Feed in the WLM folder, worked like a charm, thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •