Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Middelburg, Zeeland, Netherlands
    Posts
    165
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Hi,

    Using the notebook with XP at home (wireless) and a pc with Win7 as server is no problem.
    Using the same notebook at the office (wired) with a pc with Win7 as server, it will not connect to that server.
    Googled and tried many suggestions. Sometimes it can see the server, but the next day it can't anymore.
    Both networks have the same workgroup-name.
    Anyone any idea?

    TIA
    Sjors

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,592
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Do you disable the wireless networking before attempting to connect via the wired connection?

    Joe
    Joe

  3. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Burrton, KS, USA
    Posts
    833
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    can you access the server via \\Server_name\share or \\your.Server.IP.address\share ?


    This may be a browsemaster issue and the easiest way to work around it (not actually resolve it), may be to create shortcuts directly to the share addresses as shown above instead of trying to browse to the share using network neighborhood.

  4. #4
    2 Star Lounger
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Middelburg, Zeeland, Netherlands
    Posts
    165
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Hi Joe,
    Sorry, didn't notice this post was moved.
    No, I didn't.
    Shouldn't be the problem because connecting with a wire will disconnect the wireless automatically.
    Besides there's no wireless connection there.
    Browsing is allright with this wired connection, just the local network is not seen.

    tnx
    Sjors

  5. #5
    2 Star Lounger
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Middelburg, Zeeland, Netherlands
    Posts
    165
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    hi mercyh,

    No can't access that either. Already tried about 10 possible solutions on that matter, like modfying the registry and starting services. No luck.

    BTW the suggested fix of MS made it work for 2 days, now I'm back from where I started.

    tnx
    Sjors

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •