Results 1 to 12 of 12

Thread: Using FileZilla

  1. #1
    Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leicestershire England
    Posts
    32
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Using FileZilla

    Does any body know how to make a web site public on Filezilla once it as been up loaded

    Thanks

  2. #2
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    9,436
    Thanks
    372
    Thanked 1,457 Times in 1,326 Posts
    old-n,

    There usually isn't anything you have to do other than to have the main page named correctly. Some servers use index.html or .htm and others use default.htm. Check with you're hosting service to see which standard they use.
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    PowerShell & VBA Rule!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs

  3. #3
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts
    Quote Originally Posted by old-n View Post
    Does any body know how to make a web site public on Filezilla once it as been up loaded
    If you can see it in your browser without a password, it's public. But if you want other people to find it, you need to get the word out. There's a whole industry of people who will happily help you with that (not for free).

    If you can't see it in your browser, maybe there's a problem with the folder structure, or with your domain setup. We don't have enough information to help you with that.

  4. #4
    Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leicestershire England
    Posts
    32
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sorry I did not get back to you before, but I am spending every minute I can trying to solve this problem.

    1) The requirement is html which my files are I checked the sites FAQ

    2) I have loaded the site up, but I can not make it public, when I try to view in Internet Explorer I get



    403 Forbidden!

    The address you have entered is not open to the public,
    (This may be caused by not having a index.html file in your root directory).

    We advise you to visit our home page, as you could still find the page you are looking for:
    Zymic.com Home Page

    Or visit these popular pages:

    If you would like to report a bug/error we'd appreciate it. To do so please post on our webmaster forums:
    Webmaster Forums


    The address is www.older-voices-forum.99k.org

    I have done another site but this was on my own personal web space, I had not problems there.

  5. #5
    Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leicestershire England
    Posts
    32
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The site works OK on my computer, I have made another site but this is on my personal web space, with out any problems. I have also made other sites but all were on their owners personal web space

    I used frontpage 2000, to make both sites, the site is uploaded but if you try to view it says the site as not been made public yet

    This is why I ask if anybody know anything about filezilla how do I make it public I have been through all the FAQ in the host site
    Last edited by old-n; 2011-01-28 at 09:26.

  6. #6
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts
    Quote Originally Posted by old-n View Post
    The error changes from 403 to 404 if I add a page name. Test using one of your actual page names, e.g., imagine you have a page named contact-us.html:

    http://www.older-voices-forum.99k.org/contact-us.html
    http://older-voices-forum.99k.org/contact-us.html

    Based on Zymic's FTP help page (http://zymic.com/knowledge-base/ftp.html), it doesn't appear that you could possibly have put the files in the wrong location, however, I can think of three possibilities:

    (1) No index.html page at the top level of your account;

    (2) FTP uploaded your files into a subfolder rather than the root folder;

    (3) The www prefix is not supported or is not correctly mapped to older-voices-forum.99k.org.

  7. #7
    Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leicestershire England
    Posts
    32
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for coming back to me Moderator.

    I have tried all the pages like you said
    http://www.older-voices-forum.99k.org/contact-us.html

    I have tried
    With the index.html in the site folder
    With the index.html out of the site folder next to ftpquota
    With all files not in folder
    But non work

    " or is not correctly mapped to older-voices-forum.99k.org " what do you mean by this?

    I have removed one of my sites on my personal web space and the site works?
    Last edited by old-n; 2011-01-31 at 09:23.

  8. #8
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts
    Quote Originally Posted by old-n View Post
    " or is not correctly mapped to older-voices-forum.99k.org " what do you mean by this?
    If it works without www. at the beginning and fails with www. at the beginning, your host may not have set up www correctly. If it doesn't work either way, then never mind.

  9. #9
    Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leicestershire England
    Posts
    32
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

  10. #10
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts
    I think you need support from the host on whether the files are in the correct folder.

  11. #11
    2 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    101
    Thanks
    27
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    moderator

    Sorry I have not got back to you before but I have had a problem signing in, which it seems could not be got over.
    So I had the data base cleared and I signed in again.

    " I think you need support from the host on whether the files are in the correct folder. "
    I have tried their forum not one seemed to knoe why and done a Print Screen of the web space and they are in the right place.

    It is driving me mad

    Old-n now Oldn

  12. #12
    2 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    101
    Thanks
    27
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I hope I have over come my signing in problems now.
    My site is up and running now all I did was to re-write the site not use frontPage themes.
    I would like to thank everybody who tried to help.

    Old-n now Oldn

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •