Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Lounger
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    UK
    Posts
    49
    Thanks
    14
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Snipping Tool won't 'save as' now

    A few days ago, I found that the Snipping Tool in Windows 7 Pro won't 'save as' and doesn't open a window to do so.
    I can still copy and paste with it.

    As far as I know I've changed nothing on the computer settings - just upgraded Flash from 10.2 to 10.3 & did a couple of Windows updates on June 3rd:KB2506928, & KB917797 (Defender).

    Any ideas as to why it won't 'save as' ?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,583
    Thanks
    5
    Thanked 1,058 Times in 927 Posts
    Have you tried a System Restore back to a time when you know it was working?

    Also, see if the answer at Snipping Tool Won't Save applies to you.

    Joe

  3. #3
    Lounger
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    UK
    Posts
    49
    Thanks
    14
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thanks Joe - I had searched for threads with 'snipping tool' but didn't find that one!

    Sadly, I did delete the My Pictures folder recently and it's no longer in the recycle bin!

    Not keen on system restore as I've done a lot of work in recent days.
    Is there no way to just download a replacement My Pictures folder ...or can I just create a new folder named as such ?

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,583
    Thanks
    5
    Thanked 1,058 Times in 927 Posts
    See the registry file download for My Pictures under option 2 at Restore Default User Folders.

    Joe

  5. The Following User Says Thank You to JoeP517 For This Useful Post:

    Pictor (2011-06-08)

  6. #5
    Lounger
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    UK
    Posts
    49
    Thanks
    14
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thanks Joe - Will give that a try!

  7. #6
    Lounger
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    UK
    Posts
    49
    Thanks
    14
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I haven't got round to trying the downloaded registry file yet, but today, I used the Snipping Tool and was going to use 'copy' to paste into ACDSee, but clicked on 'save as' instead ..and it worked!
    When I looked, there's another empty folder back in Users called My Pictures dated as created yesterday at 20.42.
    Can't recall what I was doing at 20.42, but I'm sure it was nothing related ...most likely editing some photos or painting. No updates or anything like that.

    I do know that when I had XP, it kept eventually regenerating the empty 'My' files such as pictures, music, videos etc. every time I deleted them. Is it likely that Windows 7 also does this ?
    Last edited by Pictor; 2011-06-12 at 11:58.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •