Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    New York, NY
    Posts
    39
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    disk defragmenter not running as scheduled

    Hello,

    I'm running Windows 7 Enterprise SP1. I'm not on a domain.

    Disk Defragmenter doesn't seem to be running as scheduled.

    I don't know why it's not running as scheduled. Please see attached picture:
    win7defragScheuleExampleNotWorking.jpg

    Thank you for your time.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,592
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Have you looked at the Task Scheduler?

    Have you looked at the Application Event Log?

    Joe

  3. The Following User Says Thank You to JoeP517 For This Useful Post:

    tptagth (2012-04-14)

  4. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Slough, Berkshire UK
    Posts
    924
    Thanks
    55
    Thanked 52 Times in 50 Posts
    Have you checked the settings for defrag especially the minimum defrag percentage before it will defrag?
    These may be daft questions but is computer on at midnight every day and your clock set to correct time?
    Check you haven't got anything else using the hard drive at the same scheduled time. Such as scheduled virus scans etc?
    Check in Services that defrag is set to auto.
    Last edited by curiousclive; 2012-02-04 at 20:18.
    Clive

    All typing errors are my own work and subject to patents pending. Except errors by the spell checker. And that has its own patients.

  5. The Following User Says Thank You to curiousclive For This Useful Post:

    tptagth (2012-04-14)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •