Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts

    Defragmenter Problem

    My OS is Win 7 Pro 32 bit with SP1 and all updates installed.

    I had set the defrag utility to run automatically every Wednesday, and it was doing so. I had not checked it for some time but on a whim decided to do so yesterday, but when I clicked on dfrgui nothing happened apart from a command window flashing on and off the screen. The same happened with Defrag.exe.

    I have tried system restore and clicking on the same things in system images made with the paid version of Macrium Reflect, but it made no difference.

    If anyone can tell me how to get the program back to normal I would be grateful.

    Thanks and regards, Roy

  2. #2
    Gold Lounger Roderunner's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Scotland.
    Posts
    3,462
    Thanks
    16
    Thanked 216 Times in 183 Posts
    Hi Roy

    AFAIK Windows defrag gives no notification if a defrag is not needed after analysis.
    O wad some Power the giftie gie us, to see oursels as ithers see us!

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,572
    Thanks
    5
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts
    What happens if you start it from Start | All Programs | Accessories | System Tools | Disk Defragmenter?

    Joe

  4. #4
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Slough, Berkshire UK
    Posts
    924
    Thanks
    55
    Thanked 52 Times in 50 Posts
    Check it hasn't been disabled in services. Type 'services' in start box and select it from list. scroll down list till find it right click and see if is set as disabled in drop down list. If it is reset it to automatic or manual.
    Clive

    All typing errors are my own work and subject to patents pending. Except errors by the spell checker. And that has its own patients.

  5. #5
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    Thanks for the replies. I tried everything mentioned but it made no difference.However, I was having other problems so I used the nondestructive reinstall method,following Fred Langa's instructions, and it worked like a charm. Disk Defragmenter is now working properly.

    Best regards, Roy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •