Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Lounger
    Join Date
    May 2007
    Posts
    40
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Win7 disappearing Taskbar Icons

    Periodically the executable icons appearing in the TaskBar disappearing. They are not relegated to the "hidden" part of the taskbar, and their processes are still loaded in memory. If I try to load the program by clicking on the executable file in in installed subdirectory, I get the message to the effect that "Program Name" is already loaded in memory...use the shown icon", which, of course, no longer shows.

    When this occurs, all the executable icons are gone, and I cannot isolate it to anything I've run or problems I've had. To recover the icons I have to do a re-boot. Has anyone else run into this phenomenon?

    6rtury

  2. #2
    Lounger
    Join Date
    May 2007
    Posts
    40
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I have to correct my original post (a good reason for previewing posts before submitting). The icons are disappearing from the System Tray partof my toolbar, not the Taskbar/QuickLaunch portion. Still not sure my use of terminology is correct for Win7, but I hope the picture is clear.

    Sorry
    6rtury

  3. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New England
    Posts
    4,746
    Thanks
    171
    Thanked 649 Times in 572 Posts
    Windows 7 calls them Notification Area icons. This Microsoft Fixit may be worth a try:

    System icons do not appear in the notification area in Windows Vista or in Windows 7 until you restart the computer

    Bruce

  4. #4
    5 Star Lounger chowur's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Indiana
    Posts
    804
    Thanks
    0
    Thanked 54 Times in 51 Posts
    This link very well might solve your problem;http://www.winvistaclub.com/t43.html
    A pic is worth a thousand words.
    Problems cannot be solved by the same level of thinking that created them. -Albert Einsten

  5. #5
    Super Moderator
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New England
    Posts
    4,746
    Thanks
    171
    Thanked 649 Times in 572 Posts
    Quote Originally Posted by chowur View Post
    This link very well might solve your problem;http://www.winvistaclub.com/t43.htm
    That's basically the same Microsoft Fix it, and ends up linking to it from the bottom of the second page.

    Bruce

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •