Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Gamaliel, Arkansas, USA
    Posts
    112
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wireless Won't Connect After Clean Install

    I have an old WinBook XL formerly running Win98SE. I successfully installed XP. The Zoom wireless card 4412 sees my home wireless network, will connect at the computer store's public wireless network, but fails to connect to my security network at home. I've uninstalled and installed it several times. Any suggestions?
    Brother Patrick, Hermit
    The Hermitage at Harmony Hill
    Post Office Box Three
    Gamaliel Arkansas 72537

  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    Gold Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Earth
    Posts
    3,429
    Thanks
    7
    Thanked 211 Times in 200 Posts
    What security are you using at home? If it's WPA then you need to apply SP2 to XP to get it to work.
    Test it by turning off the security on the router for a short while.

    cheers, Paul

  4. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Gamaliel, Arkansas, USA
    Posts
    112
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks very much Paul. I am grateful.

    Am using WPA here. Sadly there is not enough room to upload SP2. I am just trying to get this old machine to work . . . can the necessary component from SP2 be downloaded alone, and how do I do that?

    I am certainly grateful for your kindness. P
    Brother Patrick, Hermit
    The Hermitage at Harmony Hill
    Post Office Box Three
    Gamaliel Arkansas 72537

  5. #4
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Rochdale, UK
    Posts
    812
    Thanks
    13
    Thanked 52 Times in 52 Posts
    This looks like it may do the trick

    http://www.microsoft.com/download/en...ang=en&id=3914

  6. #5
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Gamaliel, Arkansas, USA
    Posts
    112
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Browni,

    Thanks very much - I am trying it right now. Best thoughts, P
    Brother Patrick, Hermit
    The Hermitage at Harmony Hill
    Post Office Box Three
    Gamaliel Arkansas 72537

  7. #6
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Gamaliel, Arkansas, USA
    Posts
    112
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Browni,

    It failed. Thanks for your help, Peace. P
    Brother Patrick, Hermit
    The Hermitage at Harmony Hill
    Post Office Box Three
    Gamaliel Arkansas 72537

  8. #7
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Gamaliel, Arkansas, USA
    Posts
    112
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Is there something to enable?
    Brother Patrick, Hermit
    The Hermitage at Harmony Hill
    Post Office Box Three
    Gamaliel Arkansas 72537

  9. #8
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Rochdale, UK
    Posts
    812
    Thanks
    13
    Thanked 52 Times in 52 Posts
    Did you try Pauls suggestion to see if your Winbook will connect when authentication is turned off on the router?

  10. #9
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Gamaliel, Arkansas, USA
    Posts
    112
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes, I did and it worked fine, albeit very slow. I can live with that, no problem.
    Brother Patrick, Hermit
    The Hermitage at Harmony Hill
    Post Office Box Three
    Gamaliel Arkansas 72537

  11. #10
    New Lounger
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    French Caribbean
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Did you try installing the launch pad software and then the wifi? Also, sometimes the order of installation makes a difference.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •