Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Waltham, MA, USA
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Windows Live Mesh/Windows 7 Starter?

    I installed Windows Live Essentials on a netbook running Windows 7 Starter, and Windows Live Mesh did not show up in the Programs menu, even after a reboot, though other Windows Live apps did. Do I have to upgrade Windows 7 to use Windows Live Mesh?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    Live Mesh doesn't seem to require an edition higher than Starter: http://social.microsoft.com/Forums/en/LiveMesh/thread/6f6afa36-69ab-4993-bb16-d543e3bf8755

    D
    id you select Live Mesh as one of the apps to install, during the setup of Live Essentials?

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Waltham, MA, USA
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by ruirib View Post
    Live Mesh doesn't seem to require an edition higher than Starter: http://social.microsoft.com/Forums/en/LiveMesh/thread/6f6afa36-69ab-4993-bb16-d543e3bf8755

    D
    id you select Live Mesh as one of the apps to install, during the setup of Live Essentials?
    I selected to install everything.

    You cited a post that is a couple of years old. I'm not so sure that Starter works with Mesh now. Check the list of features here:

    http://windows.microsoft.com/en-us/w...oducts/compare

    Starter doesn't show the ability to connect to a computer remotely. I wonder???

    In any case, Windows Mesh shows up on a laptop still running (fully updated) Vista, but not on the netbook running Windows Starter. I am hungry for the peer-to-peer file synchronization!
    Last edited by jsallen; 2012-05-15 at 16:36.

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    As far as I know, the features did not change on the different W7 versions. That said, I can't guarantee it will work, but the MVP that replied on that thread thought it would work.

  5. #5
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Waltham, MA, USA
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Aha --

    Windows Live Mesh does not install automatically, or with a GUI menu item, but must be installed, believe it or not, using a command prompt. Instructions are several paragraphs down this page:

    http://windows.microsoft.com/en-US/w...programs?T1=t4

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    Does that mean you managed to install it? I can't see any instructions on that page.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •