Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    47
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Windows Live Mail e-mail body shown as attachment

    After working fine for four months in Win7 Ultimate, W.L.M. now displays the bodies of emails as attachments when I first open them. The next time I open them, or after a relaunch of W.L.M., they will probably show normally. How to fix ?

  2. #2
    Gold Lounger Roderunner's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Scotland.
    Posts
    3,462
    Thanks
    16
    Thanked 216 Times in 183 Posts
    Hi Sebastian42
    WSL.JPG

    Check the Read tab in Options.

    Capture.JPG
    O wad some Power the giftie gie us, to see oursels as ithers see us!

  3. #3
    Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    47
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    "Show ToolTips in the message list for clipped items." Does not appear in my 'version' of Options. In other respects, the Read tab of MY Options is identical to yours (the same items are ticked).

  4. #4
    Gold Lounger Roderunner's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Scotland.
    Posts
    3,462
    Thanks
    16
    Thanked 216 Times in 183 Posts
    Thats because I'm using, IMHO the best version of WLM.

    RR.JPG
    O wad some Power the giftie gie us, to see oursels as ithers see us!

  5. #5
    Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    47
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Mine is Version 2011 (Build 15.4.3555.0308). I'm not aware of a choice in the matter.
    Last edited by Sebastian42; 2012-05-20 at 06:02.

  6. #6
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    There are some sites that still have the older versions of WLE 2009 available. Here is one. You would have to uninstall version 2011 to install the older version.

    I do not have the problem you describe with my WLM 2011. Perhaps an uninstall / reinstall of WLE 2011 would solve your problem. Uninstall the whole suite, then choose which apps of the suite you wish to reinstall.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  7. #7
    Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    47
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I will leave uninstall and reinstall as a tactic of last resort. I believe it would be very disruptive to my email system - not warranted by the small inconvenience of this glitch.

  8. #8
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    One thing to understand, if you do have to go the uninstall / reinstall route, your settings and emails should be saved in your data folder. These should then be picked back up with the new install. (I do not know for sure if this will work if you decide to back into the older version of WLM)
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  9. #9
    Gold Lounger Roderunner's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Scotland.
    Posts
    3,462
    Thanks
    16
    Thanked 216 Times in 183 Posts
    If your going to do anything to WLM, backup your mail first. Never Lose Emails.pdf
    O wad some Power the giftie gie us, to see oursels as ithers see us!

  10. #10
    Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    47
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Some time ago I made a clone of my system and in that 'disposable' copy, tried uninstalling WLM, but the process got stuck and a message said that it could not proceed. Trying a new install over the original had the same result. So did 'repair'.
    Now, about two months later, W.L.M. RELIABLY fails to display body content normally, until I RE-open it.
    I can find no other clues about this through googling.

  11. #11
    Gold Lounger Roderunner's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Scotland.
    Posts
    3,462
    Thanks
    16
    Thanked 216 Times in 183 Posts
    Hi Seb,
    could you make images of all tabs in your accounts properties using the 'Snipping Tool' Put them in a folder, zip it using 7Zip then post it.
    Remember to hide your email address.
    O wad some Power the giftie gie us, to see oursels as ithers see us!

  12. #12
    Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    47
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I opened General.jpg in Paint to remove the email address
    Attached Images Attached Images

  13. #13
    Gold Lounger Roderunner's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Scotland.
    Posts
    3,462
    Thanks
    16
    Thanked 216 Times in 183 Posts
    This is how my Gmail settings look.

    RR.JPG

    On the 'General' and 'Servers' tab insert your username including @gmail.com
    On the 'Advanced' tab untick Leave a copy of messages on server.
    Do you sign-in to WLM ? WLM Mail Tips.pdf
    O wad some Power the giftie gie us, to see oursels as ithers see us!

  14. #14
    Lounger
    Join Date
    May 2012
    Posts
    47
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm the only one who uses the PC, so signing in is automatic. For now I have decided to try NOT launching WLM WITH windows, but after its fully booted. I'll know the result soon enough. I made that decision because currently there is NO advantage in launching with Windows, I have to relaunch it anyway.

  15. #15
    Gold Lounger Roderunner's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Scotland.
    Posts
    3,462
    Thanks
    16
    Thanked 216 Times in 183 Posts
    How did you manage to get WLM to launch with windows.
    O wad some Power the giftie gie us, to see oursels as ithers see us!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •