Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    5 Star Lounger chowur's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Indiana
    Posts
    804
    Thanks
    0
    Thanked 54 Times in 51 Posts

    Thumbs up How to print from a Metro app in Windows 8

    You can read the instructions here;http://news.cnet.com/8301-10805_3-57...=2547-1_3-0-20
    Problems cannot be solved by the same level of thinking that created them. -Albert Einsten

  2. #2
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    6,797
    Thanks
    117
    Thanked 799 Times in 720 Posts
    This is progress ???

    Jerry

  3. #3
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    I believe this somewhat justifies my statement that I believe the real work will be done on the Desktop UI. It just seems the Metro UI is made more for playing games, checking email, looking at family photos, things like that. That's also why I believe Win 8 RT (tablet OS) is not going to be accepted and/or adapted by business. These users will need the full Win 8 Pro version. That's why Surface Pro and comparable tablets may make a big slash with business. Unfortunately it's still early to tell for sure if these devices will work as advertised by MS. The specs look good, but who knows for sure yet.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  4. #4
    Silver Lounger
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Montréal
    Posts
    1,798
    Thanks
    33
    Thanked 53 Times in 52 Posts
    Another 2¢. On my setup, like a W-7 OS, I click on Ctrl P and it goes to the printer after Enter. Simple. Jerry.

  5. #5
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    JP, unfortunately this is not available in all Win 8 RP Metro apps. It is available on the Desktop UI, but not on the Metro UI.
    Last edited by Medico; 2012-07-04 at 10:25.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  6. #6
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    6,797
    Thanks
    117
    Thanked 799 Times in 720 Posts
    I tried it with the Metro Map application and it works. Thanks JP. I still wish there was an easier way to invoke a print command in Metro with the mouse. I think getting rid of a Menu/Control strip in Metro apps is a mistake.

    Jerry

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •