Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts

    Folder Navigation In Classic Shell

    If I open a folder and then navigate to one or more sub-folders all the folders remain open and I have to close them individually. I believe this is related to a setting in Classic Shell (I have the latest version-3.5.1.0) but I am not sure what setting to change. (In Windows Explorer Folder Options I have selected open each folder in the same Window).

    Advice would be appreciated.

    Thanks and regards, Roy
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

  2. #2
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    S.F. Bay Area, California, USA
    Posts
    735
    Thanks
    15
    Thanked 80 Times in 78 Posts
    Roy,

    It's a Windows setting, not Classic Shell. Go to Tools|Folder Options|General|Browse Folders and set to Open each folder in the same window.

    Zig

  3. #3
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    Can also get to the Folder Options from Control Panel.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  4. #4
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    Zig, I've already done that.See my OP.
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

  5. #5
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    S.F. Bay Area, California, USA
    Posts
    735
    Thanks
    15
    Thanked 80 Times in 78 Posts
    OOPS!

    Zig

  6. #6
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    I ran sfc /scannow which found some problems and successfully repaired them, and that cured the folder navigation problem.
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

  7. #7
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    Thanks for posting back with your solution Roy. It seems you have had a few problems recently. Any other unusual things happening that might have been fixed by the SFC?
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  8. #8
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    Ted, sincere thanks for your interest. I looked at the sfcdetails.txt file but do not have enough technical knowledge to interpret it. Should I upload it? (I did notice some references to Windows Gadgets, so I will run the Microsoft Fixit to disable gadgets again, just in case).
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

  9. #9
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    No need to upload. I was just wondering if some of the other problems you had posted recently seemed to be corrected with the sfc scan. I believe you has a browser problem recently, and perhaps another problem as well. (It seems the problems from various OP's tend to run together after a while)
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  10. #10
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    Ted, the other problem solved by the SFC concerned the Network Map-see my other thread regarding the Computer Browser Service.

    Best regards, Roy
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

  11. #11
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    Glad you solved a couple of problems in one action.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •