Results 1 to 8 of 8

Thread: 7-Zip Problem

  1. #1
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts

    7-Zip Problem

    I have the latest version of 7-Zip on my Windows 8 Pro 64 bit system, but if I right click a zip file I do not get any reference to 7-ZIP. How can I add 7-Zip to the right click context menu?

    Help would be greatly appreciated.

    Thanks and regards, Roy
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

  2. #2
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    See if this How To Geek article helps.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  3. #3
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    Thanks for your quick reply Medico but the registry key referred to in the How To Geek article (HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell) is not in my registry. Any other ideas?
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

  4. #4
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    Not at this time, sorry.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  5. #5
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    6,798
    Thanks
    117
    Thanked 799 Times in 720 Posts
    Try uninstalling and reinstalling 7 zip. There is a step in the install that allows context referncing if you select it.

    Jerry

  6. #6
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    I see that now as well. I guess I should have looked earlier. My Right Click context menu has the following:

    RightClick7Zip.jpg
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  7. #7
    Lounge VIP
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Scotland
    Posts
    1,168
    Thanks
    44
    Thanked 134 Times in 115 Posts
    Does this thread from the 7-Zip support site help? (Start reading 4 posts from the end of that thread)
    In God we trust; all others must bring data.

    - William Edwards Deming. 1900 - 1993

  8. #8
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,467
    Thanks
    205
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    Thanks for all the replies.

    I followed the instructions in the following link to solve the problem:

    http://www.eightforums.com/software-...p-problem.html

    Regards, Roy
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB)

    Roy Whitethread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •