Results 1 to 8 of 8

Thread: 7-Zip Problem

  1. #1
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Qawra, St. Paul's Bay, Malta
    Posts
    1,616
    Thanks
    219
    Thanked 16 Times in 15 Posts

    7-Zip Problem

    I have the latest version of 7-Zip on my Windows 8 Pro 64 bit system, but if I right click a zip file I do not get any reference to 7-ZIP. How can I add 7-Zip to the right click context menu?

    Help would be greatly appreciated.

    Thanks and regards, Roy
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 7700 Kaby Lake Processor -Asus B150 Pro (LGA1151) Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 16 GB DDR4)

    Roy Whitethread

  2. #2
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 937 Times in 856 Posts
    See if this How To Geek article helps.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  3. #3
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Qawra, St. Paul's Bay, Malta
    Posts
    1,616
    Thanks
    219
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Thanks for your quick reply Medico but the registry key referred to in the How To Geek article (HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell) is not in my registry. Any other ideas?
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 7700 Kaby Lake Processor -Asus B150 Pro (LGA1151) Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 16 GB DDR4)

    Roy Whitethread

  4. #4
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 937 Times in 856 Posts
    Not at this time, sorry.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  5. #5
    Administrator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    6,947
    Thanks
    120
    Thanked 821 Times in 736 Posts
    Try uninstalling and reinstalling 7 zip. There is a step in the install that allows context referncing if you select it.

    Jerry

  6. #6
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 937 Times in 856 Posts
    I see that now as well. I guess I should have looked earlier. My Right Click context menu has the following:

    RightClick7Zip.jpg
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  7. #7
    Lounge VIP
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Scotland
    Posts
    1,168
    Thanks
    44
    Thanked 134 Times in 115 Posts
    Does this thread from the 7-Zip support site help? (Start reading 4 posts from the end of that thread)
    In God we trust; all others must bring data.

    - William Edwards Deming. 1900 - 1993

  8. #8
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Qawra, St. Paul's Bay, Malta
    Posts
    1,616
    Thanks
    219
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Thanks for all the replies.

    I followed the instructions in the following link to solve the problem:

    http://www.eightforums.com/software-...p-problem.html

    Regards, Roy
    OS Dual Boot Windows 10 Pro 64 Bit & Windows 7 Pro With SP1 64 bit. (Intel Core i7 7700 Kaby Lake Processor -Asus B150 Pro (LGA1151) Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 16 GB DDR4)

    Roy Whitethread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •