Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Adobe Reader/Foxit Reader Problem

    I'm having an issue that I don't think has been addressed here (if it has been, please feel free to point me to it).

    I have long used Foxit Reader in place of Adobe Reader and have had no problems with it. Recently, however, I've had several documents that refuse to open in Foxit, instead showing the following error in the doc:

    pdf.png

    Obviously, since I'm not using Adobe, I cannot update it. My version of Foxit is up to date, but for whatever reason, this doc (and some, but not all) will not use it.

    I have .pdf files associated with Foxit, is there something else I need to do?

    Thanks in advance, all!

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    Did you try to open any of the documents from within Foxit Reader?

  3. #3
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ruirib View Post
    Did you try to open any of the documents from within Foxit Reader?
    I have, yes. Same response.

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    It's strange. Can you upload one of those documents, so that it can be checked for corruption or similar? I use NitroPDF reader, so that will remove Foxit as a factor.

  5. #5
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sure.

    ~3413582.pdf

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    I think it's explained. Have a look at what Nitro showed:

    CapturePDFFoxit.JPG

    Seems it's a special type of PDF file (dynamic XFA). For now, probably only Adobe products support it, since neither Foxit or Nitro do.

  7. The Following User Says Thank You to ruirib For This Useful Post:

    KimScoop13 (2013-02-21)

  8. #7
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    How weird. You would think it would have a different extension other than just plain .pdf if it was a different kind of file (or needed a specific program to open, I mean).

    Nonetheless, I appreciate your detective work! Thanks.

  9. #8
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    Agree, it's a bit weird. Not sure if it is a new PDF format feature. Guess I will have a quick check.

    Anyway, I am glad I could help .

  10. #9
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    Update, from here:

    These documents are encountered under a limited set of circumstances. First, it must be a dynamic PDF Form (created by Adobe Designer usually) and then processed by LiveCycle server for enabling features. If it is processed by LiveCycle and set for PDF 1.7 compatibility (Acrobat 8 or higher), then during a subsequent rendering/submission by the Reader/Acrobat client, it will use the dynamic XFA rendering functionality and will not update the PDF structures behind the form. Instead, Reader adds the warning message as the default PDF content.

  11. #10
    New Lounger
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I tried to install both Foxit and AdobeReader. Foxit worked fine at first, after installing Adobe the Foxit install was broken. The reason for installing Foxit was that on this one computer my son's online textbook won't work with the AdobeReader. (It will show the table of contents, but not go to the chapters.) On the other computers in the house it works fine. After multiple install/uninstalls, I just left Foxit on this computer? I was hoping for a do you want to open with Adobe or Foxit option.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •