Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pittsford,NY
    Posts
    707
    Thanks
    311
    Thanked 25 Times in 19 Posts

    need help with: file not found Start

    When I run Autoruns, under the Logon Tab, there is an entry for a file that it says is "file not found".
    The file is ie4uinit.ex and it's supposed to be in windows' system32 folder.

    I'm looking for help to resolve this issue because that file is in fact in the system32 folder.

    The Autoruns entry is:
    HKLM\software\microsoft\active setup\installed components
    Internet Explorer

    Further Autoruns info about the file not found, at the bottom of the tab says:
    C:\Windows|System32\cmd.exe /d /c start C:|Windows\system32\ie4uinit.exe -ClearconCache

    Any help resolving this will be appreciated.
    Dick

  2. Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    20,554
    Thanks
    2
    Thanked 614 Times in 550 Posts
    Use Autoruns to delete the entry. You don't need it.

    Joe

  4. The Following User Says Thank You to JoeP517 For This Useful Post:

    Dick-Y (2013-03-24)

  5. #3
    New Lounger
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I encountered this today in Autoruns. Autoruns says "Internet Explorer File not found: start", so that gives me the idea that "start" is somehow not specified correctly; any ideas? I personally would rather fix this.

    [later edit] However, I just now executed the string in a command window, with no issues, so I'm not sure but what Autoruns may just have a bug and can't parse the string correctly.
    Last edited by Plexpro; 2013-05-01 at 07:58.

  6. #4
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pittsford,NY
    Posts
    707
    Thanks
    311
    Thanked 25 Times in 19 Posts
    Plexpro:
    Thanks for your comment.
    Dick

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •