Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pittsford,NY
    Posts
    705
    Thanks
    309
    Thanked 25 Times in 19 Posts

    MSSE and Malwarebytes Pro question

    I've been running MSSE since it 1st became available. Recently I paid for the pro verssion of Malwarebytes.
    This may seem like a strange question - because I've read comments here that they play well together - but: what protection would I lose if I uninstalled MSSE and just ran Malwarebytes Pro?

    Thanks,
    Dick

  2. #2
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    6,192
    Thanks
    201
    Thanked 784 Times in 718 Posts
    Dick,

    I've been running them in tandem since that 12 buck deal a week or so ago w/o problem. What you loose if you get rid of MSE is the second check. Since no one product catches everything it's good to have a second/third/fourth line of defense. I've seen absolutely no degradation of performance running in this mode on either Win 7 HP w/MSE or Win 8 Pro w/Windows Defender. HTH
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    VBA Rules!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs


  3. The Following User Says Thank You to RetiredGeek For This Useful Post:

    Dick-Y (2013-03-28)

  4. #3
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,751
    Thanks
    67
    Thanked 545 Times in 493 Posts
    Malwarebytes dynamic virus check is inferior to MSE's. That can be offset somewhat with the Pro edition's ability to schedule daily scans but as RG indicated, no one product catches everything.

    Jerry

  5. The Following User Says Thank You to jwitalka For This Useful Post:

    Dick-Y (2013-03-28)

  6. #4
    New Lounger
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have used MS Essentials in the past, but discontinued its use about a year or two ago, as it let several malware items past it to my computer.

    I now use Malwarebytes Pro (paid edition) and AVG Free in tandem. What one doesn't catch, the other one does.

    My question is this: how well do the two software AV programs that I named play together? In my experience, no problem, but would be interested in other's opinions.

  7. #5
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pittsford,NY
    Posts
    705
    Thanks
    309
    Thanked 25 Times in 19 Posts
    Thanks TerryR40:
    I would be interested in other's opinions also:
    Anybody using Malwarebytes Pro and an other non-MSSE AV program care to chime in as to how well the 2 play together?
    Nicely, I hope . . .
    Dick

  8. #6
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,625
    Thanks
    161
    Thanked 930 Times in 851 Posts
    Dick,

    I have been using MalwareByte Pro in real time with my AV app also running in real time for several months. No problems or conflicts at all. MalwareBytes seems to play well with various AV apps. I am presently using AVG AV 2013.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  9. The Following User Says Thank You to Medico For This Useful Post:

    Dick-Y (2013-03-30)

  10. #7
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Berwick, Australia
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi, I have the same setup as Medico w/o a problem. love Mal

  11. The Following User Says Thank You to mal1930 For This Useful Post:

    Dick-Y (2013-04-04)

  12. #8
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I'm running MWBPro + Avast!Free with no problems whatsoever - although I did have to add MWB to Avast's 'allowed' web access list (full details on the MWB help pages). I also run SpyBot S&D and CCleaner on a regular (manual) basis.

  13. The Following User Says Thank You to Spokes For This Useful Post:

    Dick-Y (2013-04-04)

  14. #9
    4 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    east coast
    Posts
    416
    Thanks
    70
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    i bought the pro version after the trial did a good job cleaning out malware

    the pro version has been a big PITA
    slows my machine down a lot
    sometimes it stops for several seconds and will not take a keyboard or click

    it blocks good sites that i need to get to
    they expect me to track down the ip and put it in some table so i can get there
    instead of just letting me override it like norton asks me if i want to do it or block it

    i am sure mbam is good but it has been a PITA
    probably going to rip it out and only use it as a batch program

    for whatever good it has done
    the price has been way too high

  15. #10
    4 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    east coast
    Posts
    416
    Thanks
    70
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    how can i schedule a daily scan when i can tolerate it

    maybe that is why my machine is always stopping during the day
    i did notice mbam running 50-100% of the cpu cycles

    i dont mind it running late at night when i am done but not taking over the pc when i need to use it

  16. #11
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    6,192
    Thanks
    201
    Thanked 784 Times in 718 Posts
    Speedball,

    Open up MBAM
    Click the Settings Tab
    Click the Scheduler Settings Tab
    Select the Update line
    Click Edit button
    Click on the time value in the Starting on: box
    Change to desired time
    Click Save button

    HTH
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    VBA Rules!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs


  17. The Following User Says Thank You to RetiredGeek For This Useful Post:

    speedball (2013-04-11)

  18. #12
    New Lounger
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    PA
    Posts
    23
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    As a "ham radio" op I use digital modes to transmit and receive messages using my computer connected to
    a transceiver(transmitter/receiver). I was receiving "text error" reports. There were symbols and miscellaneous characters being sent. By using the tool available at the site in the link below I was able to track down
    the cause the errors. By the process of elimination when I disabled Malwarebytes "protection module" that is
    part of the paid version I stopped the errors from being sent. I also noticed a lack of "pops & clicks" in audio
    that I listened to not related to "ham radio" activity.
    The DPC latency checker at the below listed site shows "latency" occurring in your system. The link explains
    all about "latency". On the graph in the DPC checker I showed multiple "red" bars which are very high latencies. Disabling Malwarebytes completely eliminated the high latencies.
    Otherwise I do not experience any problems running Malwarebytes and MSE.
    I hope you find the "tool" interesting and helpful.

    Frank
    amateur call N3FLL


    http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
    Last edited by frankrocap; 2013-04-05 at 08:39. Reason: Correction to link

  19. The Following User Says Thank You to frankrocap For This Useful Post:

    speedball (2013-04-11)

  20. #13
    3 Star Lounger Not Brightest Bulb's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Central IL
    Posts
    330
    Thanks
    46
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I am using MalwareBytes Pro with Avast Pro and Outpost Pro firewall with no problems and before Avast I used MSE. Had no problems with the two playing I just did not like the MSE updating program it was a little glitchy on my PC.

  21. #14
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Prospect, Ky. USA
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    MalwareBytes Pro with Eset NOD32 Antivirus 6. No problems.

  22. #15
    4 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    east coast
    Posts
    416
    Thanks
    70
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    thanks

    i scheduled the scan for january 2020
    hopefully it will never start up on its own
    and if i do want it to run i can trigger it myself

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •