Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Akron, Ohio
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can't find "command line"

    In previous versions of Windows I could easily find the command line prompt... but where the heck is the thing now? [in Win7]

  2. #2
    WS Lounge VIP Browni's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Rochdale, UK
    Posts
    1,655
    Thanks
    38
    Thanked 161 Times in 139 Posts
    The way I normally access it is to hold the Windows key down and then press R. Type cmd and press enter.

    Works a treat in Windows 8 as well!

  3. #3
    Super Moderator bbearren's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Polk County, Florida
    Posts
    3,761
    Thanks
    26
    Thanked 424 Times in 338 Posts
    Start > Programs > Windows Accessories.

    That's where the shortcut is found. There are a number of ways to open a Command Prompt.
    Last edited by bbearren; 2013-06-08 at 14:30. Reason: clarity
    Create a fresh drive image before making system changes, in case you need to start over!

    "The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Savvy?"ŚCaptain Jack Sparrow "When you're troubleshooting, start with the simple and proceed to the complex."ŚM.O. Johns "Experience is what you get when you're looking for something else."ŚSir Thomas Robert Deware.
    Unleash Windows

  4. #4
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    You can also type command in the Search box. Right click and choose Run as Administrator for higher level (privilege)

    In Win 8 (for those using it) Win key + X brings up the menu and you will find Command and Command (Admin) options.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  5. #5
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    6,798
    Thanks
    117
    Thanked 799 Times in 720 Posts
    Or type Cmd and hit ctrl + shift + Enter.

    Jerry

  6. #6
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,631
    Thanks
    161
    Thanked 936 Times in 856 Posts
    Many ways to accomplish the same task, nice!
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  7. #7
    5 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    S.F. Bay Area, California, USA
    Posts
    735
    Thanks
    15
    Thanked 80 Times in 78 Posts
    Many ways to accomplish the same task,
    One of the underappreciated things about Windows.

    Zig

  8. #8
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Akron, Ohio
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by KnowSheet View Post
    In previous versions of Windows I could easily find the command line prompt... but where the heck is the thing now? [in Win7]
    Thanks, guys... just what I needed !
    Bob Crawford. Akron, Ohio, a@att.net
    To see previous mailings, visit LiteStream at:
    http://groups.yahoo.com/group/LiteStream/
    866-866-6686 ISSN: 1534-6218

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •