Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Endwell, New York, USA
    Posts
    3
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Detection of intruder on Wireless Network

    Is there any way of detecting/identifying an intruder on a wireless network?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    10,308
    Thanks
    130
    Thanked 1,159 Times in 1,067 Posts
    Try using Nirsoft's wireless network watcher: http://www.nirsoft.net/utils/wireles...k_watcher.html
    Rui
    -------
    R4

  3. The Following User Says Thank You to ruirib For This Useful Post:

    orangehat (2013-07-01)

  4. #3
    Super Moderator satrow's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cardiff, UK
    Posts
    2,138
    Thanks
    102
    Thanked 208 Times in 181 Posts
    A cross-platform (Windows/Mac/Linux) alternative to Wireless Network Watcher is WiFiGuard: http://www.softperfect.com/products/wifiguard/

  5. The Following User Says Thank You to satrow For This Useful Post:

    dobber (2013-06-19)

  6. #4
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Endwell, New York, USA
    Posts
    3
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you. At first I thought I was being hacked until I realized it was my TV. Thanks again Bill

  7. #5
    New Lounger
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Setup MAC addressing and you won't have to worry about it. If you're not familiar with this I'll explain. Each network card has a unique identifier called a MAC Address. On your WI-FI router you should be able to enter the MAC address of the wireless devices you want to allow on your network. To get the MAC address in Windows type ipconfig /all at a command prompt. It will show the MAC address for the Wi-Fi adapter. Input that address in your router. If you do this only the address that you have input will be allowed on your Wi-Fi network.

  8. #6
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,766
    Thanks
    67
    Thanked 548 Times in 496 Posts
    Mac address filtering will not stop a determined hacker and can be a pain when you want to add permission for another computer or mobile hardware. See:
    http://www.zdnet.com/blog/ou/the-six...ireless-lan/43

    Jerry

  9. #7
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have been using "Who Is On My Wifi, Version 2-Home" for a few weeks. It identified a MAC address that I am blocking since I cannot identify it as any of my wifi products (i.e. tv, laptop, Kindles, cellphones, etc.) However, the "intruder" is not identified by the Cisco Network Magic Pro program that I have been using for many years since I first installed my wifi router. All the products identified by Network Magic are identified by "Who Is On My Wifi, Version 2-Home". Any ideas why the "intruder" is not picked up by Network Magic Pro?

  10. #8
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    After reading this forum postings, I downloaded and installed WiFiGuard and compared its messages with my two programs. It identified my "inruder" as my desktop. For some reason, I have two different MAC addresses for my desktop!

  11. #9
    Super Moderator satrow's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cardiff, UK
    Posts
    2,138
    Thanks
    102
    Thanked 208 Times in 181 Posts
    Quote Originally Posted by garyfuruta View Post
    For some reason, I have two different MAC addresses for my desktop!
    You may want to investigate the reason for that detection, checking through ipconfig /all or MSInfo32 > Components > Network > Adapter might be useful.

  12. #10
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,766
    Thanks
    67
    Thanked 548 Times in 496 Posts
    You don't have two network adapters by any chance? Wired and wireless?

    Jerry

  13. #11
    New Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Jerry: Good question. I don't remember setting up a wireless connection for my desktop but I will check. I just checked. That is the answer!! Thanks. Mystery solved.

  14. #12
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,766
    Thanks
    67
    Thanked 548 Times in 496 Posts
    Happy to hear it.

    Jerry

  15. #13
    New Lounger
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    You can also try Achiwa, another cross-plateform software, very beautiful and simple: http://www.achiwa.com/en/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •