Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Waltham, MA, USA
    Posts
    159
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    USB audio input device won't start

    I am trying to get my tower computer running Windows 7 Home Premium, 64 bit to recognize a Radio Shack XLR to mini USB Microphone adapter. (This is a microphone preamp and analog-to-digital converter with USB digital audio output) This device was working but now it doesn't and I can't get it to work, I've tried it on several USB ports. When I connect the device to a different port, Windows indcates that it is installing the device but then the device doesn't run. The device works fine on another computer (a netbook running Windows 7 Starter, 32-bit). I'm wondering whether there might be some conflict with the Realtek HD audio manager which also has (analog) microphone inputs, though I disbled those and the device still doesn't run. How do I go about diagnosing and solving this problem? Here's the error message in the Windows Action Center. Thanks for any help.

    Windows was able to successfully install device driver software, but the driver software encountered a problem when it tried to run. The problem code is 10.

    Problem signature
    Problem Event Name: PnPDeviceProblemCode
    Architecture: x64
    Hardware Id: USB\VID_0001&PID_0100&REV_0100&MI_00
    Setup class GUID: {4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
    PnP problem code: 0000000A
    Driver name: usbaudio.sys
    Driver version: 6.1.7601.17514
    Driver date: 11-21-2010
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
    Locale ID: 1033

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    20,655
    Thanks
    2
    Thanked 635 Times in 568 Posts
    Are you sure you have a 64-bit driver?

    Joe

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Waltham, MA, USA
    Posts
    159
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    All the drivers are the ones Windows supplies automatically. No drivers were supplied with the device. I assume 64-bit but who knows.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •