Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    5
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    VISTA Fails to log in

    Windows Vista Home Premium fails to accept LOG IN password (its definately the right one and I've been using it since I bought the computer) the following message appears: "The User Profile Service service failed the logon. User profile cannot be loaded". Can anyone please offer a solution?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    20,507
    Thanks
    1
    Thanked 610 Times in 546 Posts

  3. The Following User Says Thank You to JoeP517 For This Useful Post:

    KenFish (2013-09-28)

  4. #3
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,731
    Thanks
    67
    Thanked 542 Times in 490 Posts
    If all else fails, reset the password:
    http://pcsupport.about.com/od/toolso...ssrecovery.htm

    Jerry

  5. The Following User Says Thank You to jwitalka For This Useful Post:

    KenFish (2013-09-28)

  6. #4
    New Lounger
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    5
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I started up in Safe Mode using F8 on start up. I changed my password but that didn't help. However, by starting in Safe Mode I was able to fix the User Account Profile by Renaming the SID Key as per the tutorial on the web link that JoeP517 provided. So very grateful for your advice. Many thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •