Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Windows XP Professional SP3 with latest Updates

    I have question. Where can I find a CD with Windows XP Professional with SP3 and includes all the latest MS Updates? It is taking Hours to use Microsoft Updates to retrieve the updates after installing Win XP Pro SP3

    Thanks for your help

    Bob Wahlen

    *** Personal Info Removed ***
    Last edited by RetiredGeek; 2013-12-03 at 14:31. Reason: Personal Info Removed

  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    20,385
    Thanks
    1
    Thanked 595 Times in 532 Posts
    No such CD exists. The best you can do is get a CD with SP3 integrated.

    See the last post at Installing XP with SP3 Plus All The Updates for a possible method. Note this is a third party method and you should be very careful in preparing to use it.

    If you have a CD with SP3 integrated you can get most/all the post SP3 fixes at Autopatcher.

    Also, check out WSUS Offline Update.

    Joe

  4. The Following User Says Thank You to JoeP517 For This Useful Post:

    wahlen (2013-12-03)

  5. #3
    Silver Lounger
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2,095
    Thanks
    12
    Thanked 241 Times in 234 Posts
    And it's time to take special considerations with XP if future use is intended. Make a master image of a completely installed and updated system and save that and use that forever more instead of installing from scratch.
    You can even get fancy and get a workstation-level license for an imaging program that can bare metal restore to all XP systems from one master image. That's what I do now, the one system I did build up from scratch recently confirmed was a big PITA that is in comparison.

  6. The Following User Says Thank You to F.U.N. downtown For This Useful Post:

    wahlen (2013-12-03)

  7. #4
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    10,192
    Thanks
    129
    Thanked 1,142 Times in 1,052 Posts
    Quote Originally Posted by wahlen View Post
    I have question. Where can I find a CD with Windows XP Professional with SP3 and includes all the latest MS Updates? It is taking Hours to use Microsoft Updates to retrieve the updates after installing Win XP Pro SP3

    Thanks for your help

    Bob Wahlen

    *** Personal Info Removed ***
    Sorry for asking, but do you really want all your contact details publicly available like that?
    Last edited by RetiredGeek; 2013-12-03 at 14:31. Reason: Removed personal info
    Rui
    -------
    R4

  8. The Following User Says Thank You to ruirib For This Useful Post:

    wahlen (2013-12-03)

  9. #5
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Your right I just was not thinking clearly.

    Thank you for calling this to my attention

  10. #6
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thank you for the suggestion. Can you tell me what imaging software you are using. I have a license for Acronis.

  11. #7
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    10,192
    Thanks
    129
    Thanked 1,142 Times in 1,052 Posts
    Quote Originally Posted by wahlen View Post
    Thank you for the suggestion. Can you tell me what imaging software you are using. I have a license for Acronis.
    Acronis should work perfectly for you. That's what I use and it works fine.
    Rui
    -------
    R4

  12. #8
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    10,192
    Thanks
    129
    Thanked 1,142 Times in 1,052 Posts
    Quote Originally Posted by wahlen View Post
    Your right I just was not thinking clearly.

    Thank you for calling this to my attention
    You're welcome. RetiredGeek, one of our moderators, fixed it .
    Rui
    -------
    R4

  13. #9
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,625
    Thanks
    161
    Thanked 929 Times in 851 Posts
    I have used Acronis TI since v 2010, then 2011, and now 2013. The only version that works in Win 8 is 2013 and the new 2014.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  14. #10
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thank you for removing the personal information

  15. #11
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I have Acronis TI V9, 2010 and 2012. Ruirib mentioned a workstation-level license. Is that a special license to do "bare metal restore"?

  16. #12
    Plutonium Lounger Medico's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    12,625
    Thanks
    161
    Thanked 929 Times in 851 Posts
    The bare metal license is the Plus Pack for everything up to V 2013. V2014 is the standard and premium, premium having the same properties as the Plus Pack in earlier versions.
    BACKUP...BACKUP...BACKUP
    Have a Great Day! Ted


    Sony Vaio Laptop, 2.53 GHz Duo Core Intel CPU, 8 GB RAM, 320 GB HD
    Win 8 Pro (64 Bit), IE 10 (64 Bit)


    Complete PC Specs: By Speccy

  17. #13
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    10,192
    Thanks
    129
    Thanked 1,142 Times in 1,052 Posts
    Quote Originally Posted by wahlen View Post
    I have Acronis TI V9, 2010 and 2012. Ruirib mentioned a workstation-level license. Is that a special license to do "bare metal restore"?
    I think my Workstation level mention was done in a thread where the operating system as a server operating system (Windows Server). If this was not the case, please let me know where you found the mention and I will clarify it.

    All the regular versions of Acronis can do bare-metal restorationg for Windows XP, Vista, 7 and 8, depending on the version. With 2012 you can handle XP, Vista and 7. 2013 and 2014 can handle all versions and also different types of partitions. So, for XP, the versions you own will do fine.
    Rui
    -------
    R4

  18. #14
    Silver Lounger
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2,095
    Thanks
    12
    Thanked 241 Times in 234 Posts
    I said workstation-level just to state that it's not a standard feature of any free or home version for the most part. I use EasuUS ToDo and there it is a specific feature of the workstation license.

  19. #15
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    10,192
    Thanks
    129
    Thanked 1,142 Times in 1,052 Posts
    Quote Originally Posted by F.U.N. downtown View Post
    I said workstation-level just to state that it's not a standard feature of any free or home version for the most part. I use EasuUS ToDo and there it is a specific feature of the workstation license.
    Ah, that was you then . I thought the mention had been done elsewhere.
    Rui
    -------
    R4

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •