Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Administrator can't start or uninstall app

    I have a VoIP app called MagicJack, which I last used in April 2013. It has never caused a problem before.
    On Dec. 3, I doubled-clicked to start the app, and got:
    "This program is blocked by group policy. For more information, contact your system administrator."
    I cannot find any local group policy that seems to apply.
    Thinking to uninstall and reinstall, I went to Programs and Features and clicked to uninstall, getting:
    "You do not have sufficient access to uninstall magicJack. Please contact your system administrator."
    These results occur whether signed onto Windows as standard user or administrator.
    I am guessing that something has happened to Windows (maybe a recent patch?), not the app.
    The PC is Lenovo ThinkPad T430 with Win7 Pro x64, fully patched.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    What security apps are you using?
    Rui
    -------
    R4

  3. #3
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    6,798
    Thanks
    117
    Thanked 799 Times in 720 Posts
    Try a system restore to a date prior to the problem.
    Also, boot into safe mode with networking. Then download and run Malwarebytes.
    www.malwarebytes.org

    Jerry

  4. #4
    New Lounger
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ruirib View Post
    What security apps are you using?
    I have Norton Internet Security and Malwarebytes AntiMalware both active full-time. I run a Malwarebytes full scan monthly.

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    Are you sure it's not NIS that's causing it?
    Rui
    -------
    R4

  6. #6
    New Lounger
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by jwitalka View Post
    Try a system restore to a date prior to the problem.
    Also, boot into safe mode with networking. Then download and run Malwarebytes.
    www.malwarebytes.org

    Jerry
    The only available restore point is noon today EST, probably because on the weekend I ran CCleaner. In any case, the latest date that I know preceded the problem would be last April; even without CCleaner, I doubt that I would have a restore point that far back.

    I have been running Malwarebytes full scans monthly for years, and have had the Pro version installed since Oct. 24.

    I do have a system image dated June 30. Since then, I have updated 15 apps, so would prefer another solution if possible.

  7. #7
    New Lounger
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ruirib View Post
    Are you sure it's not NIS that's causing it?
    No, I'm not sure. Should I disable some feature(s) and retry?

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    I would try with NIS disabled. If that doesn't work, see if this thread can be of help: http://windowssecrets.com/forums/sho...t=group+policy
    Rui
    -------
    R4

  9. #9
    New Lounger
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Disabling NIS did not work.
    I looked into Rui's suggested thread, about resetting all group policies to default. I downloaded and ran the BAT file. This fixed the problem - MagicJack is now working again, under both standard user and administrator.
    Thanks to Rui and Jerry for their suggestions.

  10. #10
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    12,519
    Thanks
    152
    Thanked 1,398 Times in 1,221 Posts
    I am glad you solved your problem .
    Rui
    -------
    R4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •