Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Dell 1100 Beeps no display

    I have a Dell 1100 that on start up all I get are six long[?] beeps No display.

    Any clues as to approach to determine the problem?

    Thanks for you help

    Windows XP Home installed

  2. Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    20,538
    Thanks
    1
    Thanked 614 Times in 550 Posts
    Have you changed any hardware on the system?

    Have you tried running any memory tests?

    Have you tried reseating the RAM modules?

    Also, see Dell Dimension 1100 won't boot after memory upgrade. See the beep code section at Beep Codes and PSA Diagnostic Chart to better identify what is happening.

    Joe

  4. #3
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,750
    Thanks
    67
    Thanked 545 Times in 493 Posts
    The beep code should identify the problem as Joe suggested. It doesn't, remove all add on cards and cables including the hard disk and cd rom so you just have a video card, one memory stick, and the monitor attached. If you now get a display, add things back until you narrow down the cause. If you don't get a display with everything disconnected, its probably a power supply or video card issue.

    Jerry

  5. #4
    Super Moderator CLiNT's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    California & Arizona
    Posts
    5,444
    Thanks
    128
    Thanked 495 Times in 455 Posts
    From the beep code it's probably memory related.
    A fault in just one of the memory modules, on occasion, can have the effect of taking down the entire system.

    This happened to me about 8 month ago...
    If this is the case, remove all the memory, replace and restart with just one module at a time until you get to logon
    and weed out the faulty module.

    Are you able to get into BIOS and have it visually displayed on your monitor?

    If you are unable to get anything viewable on the display other than the monitor's POST, then it is likely video related. (on the mobo side)
    Last edited by CLiNT; 2014-01-03 at 19:23.
    DRIVE IMAGING
    Invest a little time and energy in a well thought out BACKUP regimen and you will have minimal down time, and headache.

    Windows 8.1, 64 bit
    Motherboard: DX58SO2*Chipset: X58 Express/Intel ICH10*BIOS: SOX5820J.86A.0888.2012.0129.2203*Processor: Intel Core i7 CPU X 990
    GPU: Nvidia GTX 580*Memory: Corsair 12 GB, 4x3@1600*PSU: Corsair HX1000*Hard drives: REVO X2 160GB*OCZ VERT X3 120GB*5 mechanical storage drives (12 TB) total.

  6. #5
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thank you Joe. I replaced the two memory strips. Solved the problem.

  7. #6
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thank you Clint. I replaced the two memory strips. Solved the problem.

  8. #7
    Star Lounger
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Willow Spring, NC, USA
    Posts
    54
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thank you Jerry. I replaced the two memory strips. Solved the problem

  9. #8
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,750
    Thanks
    67
    Thanked 545 Times in 493 Posts
    Glad we were able to help.

    Jerry

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •