Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    5,798
    Thanks
    184
    Thanked 699 Times in 637 Posts

    Virus infects some Linksys routers

    Hey Y'all,

    Read about it here.

    Temporary Fixes:
    Linksys.JPG

    Generally for home routers Remote Administration should be turned off as a good security practice IMHO.
    HTH
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    VBA Rules!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs


  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    3 Star Lounger bassfisher6522's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    NC
    Posts
    242
    Thanks
    38
    Thanked 26 Times in 25 Posts
    Damn...I have the E4200 series but I haven't used it in years. Thanks for the heads up! I wish the article went into detail about the firmware for each model that would remove them from the list.

  4. #3
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    5,798
    Thanks
    184
    Thanked 699 Times in 637 Posts
    B.F.,

    If you enter your router firmware there should be a button to check for Firmware Updates.
    Linksys.JPG
    HTH
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    VBA Rules!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs


  5. #4
    3 Star Lounger bassfisher6522's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    NC
    Posts
    242
    Thanks
    38
    Thanked 26 Times in 25 Posts
    I don't use it...it's not compatible with my DSL setup...other wise I'd use the crap out of it. I wonder if I can update the firmware with out having to set up the router. Or can I connect it to another PC in my home and update the firmware that way?

  6. #5
    3 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    USA
    Posts
    240
    Thanks
    44
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    This particular vulnerability is that the admin verification/authentication is missing through that particular 'entry way'.
    Not sure other routers, or other Linkysys models, have this vulnerability. As the link says, disable remote admin access, and/or change the access port number will stop this.

    Seems all routers allow remote administration (default as well), even allowing via wifi. That means 'roadside hacking' (park a car outside) is possible.

    I disable wifi admin access. Also disable remote access. That way, only wire connected PC can do administrative work/modification. To further the security, I disable SSID Broadcasting, this avoids vulnerability re one-button-connect (WPA: Wifi Protected Access).

    Allowing only wired connected PC to do router administrative work is an inconvenience. You can do it indirectly if needed: by using remote desktop, such as MS Remote Desktop, VNC, TeamViewer, LogMeIn, etc.
    Be careful, one mistake and the router locks you out. Now you really have to drive/fly there to fix it!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •