Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,120
    Thanks
    178
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Internet connection problem

    For various reasons I have just performed a clean reinstallation of Win 7 Pro and Win 8 Pro. In Win 8 I have no problem connecting to the internet, but I have no internet connection in Win 7.

    Advice as to how to resolve this problem would be appreciated.
    OS Dual Boot Win 7 Pro 64 Bit-SP1 & IE11 & Win 8.1 Pro 64 Bit & IE11-Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB

    Roy Whitethread

  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    3 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    237
    Thanks
    3
    Thanked 24 Times in 24 Posts
    That always used to be a problem with XP and earlier OS versions, XP never had drivers for the NIC's.
    Are there any question marks in Device Manager that may indicate there is an unrecognized device?
    If so, you could verify what NIC Win 8 has discovered and download a Win 7 driver for it, then switch over to Win 7 and install it.

    Good luck!

  4. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,120
    Thanks
    178
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    I downloaded and installed the Intel PRO Win 7 x64 application, and that solved the Win 7 internet connection problem. However, Device Manager shows that no driver is installed for the SM Bus Controller, and I don't know where to look for that. Any ideas?
    OS Dual Boot Win 7 Pro 64 Bit-SP1 & IE11 & Win 8.1 Pro 64 Bit & IE11-Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB

    Roy Whitethread

  5. #4
    Bronze Lounger
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1,417
    Thanks
    20
    Thanked 206 Times in 201 Posts
    I think that's covered by your chipset drivers if Intel but it would be your video drivers for AMD - but either will be found at your computer support site or motherboard support site if Home build.

    Not sure if Windows would find it for you if you right clicked on it and selected Update Driver Software.
    Last edited by Sudo15; 2014-04-16 at 15:15.

  6. #5
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Birkirkara, Malta
    Posts
    1,120
    Thanks
    178
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    I installed Intel Chipset drivers and that solved the problem.

    Thanks and regards, Roy
    OS Dual Boot Win 7 Pro 64 Bit-SP1 & IE11 & Win 8.1 Pro 64 Bit & IE11-Intel Core i7 2600K Processor LGA1155-Asus P867 Pro Motherboard-GTX550 Ti DirectCU Graphics Card-Memory 8GB

    Roy Whitethread

  7. #6
    Bronze Lounger
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1,417
    Thanks
    20
    Thanked 206 Times in 201 Posts
    You're welcome and thanks for the update.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •