Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Uranium Lounger CWBillow's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas, NV USA
    Posts
    6,371
    Thanks
    78
    Thanked 12 Times in 11 Posts

    Autoplay for audio CD not working

    I have VLC installed, and the Autoplay and file associations set. But the autostart doesn't. I can right-click to start play, but can't it be set to start automatically?

    Regards,
    Chuck Billow
    -------------------------------------------------
    "Good judgment comes from experience, and experience - well, that comes from poor judgment."

    ~ A(lan) A(lexander) Milne (1882-1956)- "House at Pooh Corner"

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,592
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    What are your autoplay options set to - Control Panel | Hardware and Sound | Autoplay?

    Joe

  3. #3
    WS Lounge VIP
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Earth
    Posts
    8,199
    Thanks
    48
    Thanked 986 Times in 916 Posts
    Auto play should be turned off, just in case you get a CD with a virus on it. This gives you a chance to scan before use - you should always scan before use.

    cheers, Paul

  4. #4
    Uranium Lounger CWBillow's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas, NV USA
    Posts
    6,371
    Thanks
    78
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Joe, if I have "Use Autoplay for all media and devices" checked [upper left] then AutoPlay works. If I do NOT check that box, but have the same AutoPlay settings set -- turned on for audio CD's and Enhanced Audio CD's -- it does not work.

    Chuck
    -------------------------------------------------
    "Good judgment comes from experience, and experience - well, that comes from poor judgment."

    ~ A(lan) A(lexander) Milne (1882-1956)- "House at Pooh Corner"

  5. #5
    Uranium Lounger CWBillow's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas, NV USA
    Posts
    6,371
    Thanks
    78
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Paul, I'm just trying to get it to work for audio CD's that I already own.

    Chuck
    -------------------------------------------------
    "Good judgment comes from experience, and experience - well, that comes from poor judgment."

    ~ A(lan) A(lexander) Milne (1882-1956)- "House at Pooh Corner"

  6. #6
    WS Lounge VIP
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Earth
    Posts
    8,199
    Thanks
    48
    Thanked 986 Times in 916 Posts
    I rip all my CDs to disk using Media Monkey (free), then I don't need to have the CDs anywhere near the PC.

    cheers, Paul

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •