Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    May 2013
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Windows Explorer no longer displays the LAN computers

    Hi

    I use Windows 7 SP1 Ultimate 64 bit, I'm in a local area network (peer to peer), I not do use the homegroup service, and I have no firewall/antivirus activated.

    Now, I have a computer that has problems of resource sharing:

    1) When opening Windows Explorer from this computer, the LAN computers are no longer displayed. If I access these computers via \\<Computer-Name>, I see only their resources but I do not see their shared folders. How come?

    2) All the resources shared on this machine are no longer accessible to other computers. How come?

    Thanks

    Bye

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,592
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Reads as though the workgroup name for the troublesome PC got changed.

    Joe

  3. The Following User Says Thank You to JoeP517 For This Useful Post:

    congpho (2014-11-12)

  4. #3
    Silver Lounger RolandJS's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Austin metro area TX USA
    Posts
    1,733
    Thanks
    95
    Thanked 128 Times in 125 Posts
    This happens to me often when I'm doing wireless to wireless. When hard-wired, I rarely have the same problem as OP gave. I'm listening in, hoping for a wireless solution.
    "Take care of thy backups and thy restores shall take care of thee." Ben Franklin revisited.
    http://collegecafe.fr.yuku.com/forum...-Technologies/

  5. The Following User Says Thank You to RolandJS For This Useful Post:

    congpho (2014-11-12)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •