Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Colorado
    Posts
    129
    Thanks
    30
    Thanked 10 Times in 10 Posts

    Seeing a weird Firewall option

    So after doing some more digging in to my system I came to a point where I am not sure which setting is correct. Once again, I have several Windows 7 machines that are 64-bit pro's

    I have Comodo Firewall installed on all the machines, but this is what I am seeing

    If I go to Start > Control Panel > System and Security > Windows Firewall I can see the two entries say that the firewall is turned off for both "Home or Work networks" and "Public networks". Then I go to the services area and on all the machines the Windows Firewall service is set to automatic and it is started.

    Now the weird thing, some of my computers settings on the next area are different. So I go to Start > in search window type Windows Firewall and then click on "Windows Firewall with Advance Security". Now here is what's strange. On some of the machines the "Domain Profile" firewall is on while on the others it says the firewall is off. The Private Profile and Public Profile are off on all the systems.

    What should the setting be for the Domain Profile, On or Off? Since all machines have the Comodo Firewall installed, in my mind the program should adjust these to be the same. But I am not sure, maybe someone here has more experience with this. Thanks
    "Every Thing Changes but Change Itself"

    [Core I7 6700][Asus Maximus VIII Hero][8GB G.Skill memory][Asus GTX 980Ti Strix][1 x 512GB Samsung 950 Pro][850W Seasonic PSU][Antec 900][Windows 10 Professional, 64-bit][2 x Asus PG278Q]

    [Core I5 2500k][Asus P8P67 Pro (ver 3.1)][8GB Corsair memory][Asus ENGT430][1 x 90GB Corsair GT SSD][650W Corsair PSU][Thermaltake DH-202][Windows 7 Home, 64-bit][65" Panasonic Plasma T.V.]

  2. #2
    Silver Lounger RolandJS's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Austin metro area TX USA
    Posts
    1,729
    Thanks
    95
    Thanked 128 Times in 125 Posts
    I use Comodo Internet Security, which of course includes Comodo Firewall; I'm not home, have run across the same situation from time to time. When I get home, would you like me to go through the settings, and see if Comodo treats us the same?
    "Take care of thy backups and thy restores shall take care of thee." Ben Franklin revisited.
    http://collegecafe.fr.yuku.com/forum...-Technologies/

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Colorado
    Posts
    129
    Thanks
    30
    Thanked 10 Times in 10 Posts
    Sure. I did check all my systems and their Comodo settings are the same so not sure about why the Domain Firewall in Windows 7 is on for some and not for others.

    Just let me know
    "Every Thing Changes but Change Itself"

    [Core I7 6700][Asus Maximus VIII Hero][8GB G.Skill memory][Asus GTX 980Ti Strix][1 x 512GB Samsung 950 Pro][850W Seasonic PSU][Antec 900][Windows 10 Professional, 64-bit][2 x Asus PG278Q]

    [Core I5 2500k][Asus P8P67 Pro (ver 3.1)][8GB Corsair memory][Asus ENGT430][1 x 90GB Corsair GT SSD][650W Corsair PSU][Thermaltake DH-202][Windows 7 Home, 64-bit][65" Panasonic Plasma T.V.]

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •