Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Suffolk, UK
    Posts
    122
    Thanks
    54
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    WLM showing continuous "publishing photo album" message!

    I'm at the end of my tether! Yesterday I tried to email a couple of photos and got a green line stating that Windows Live Mail was "publishing photo album"...forever! Today I could not access my mail at all because this box appeared so I Googled and read about other people having this problem. One solution advised was to uninstall Windows Live photos (can't recall the correct name) and in the control panel get Windows Live Essentials to repair all Windows Live Applications. I've done this, after first moving all of my photographs to Picasa. I was able to get into my emails and they downloaded but I then got a message, basically error 80004003, which I think is an email stuck in the outbox so I found the outbox and deleted the photo email. I rebooted my W7 64 bit Lenovo desktop PC but again I can't get into Windows Live Mail...that blasted green bar is showing again with "publishing photo album"....but there should not be any emails with photos waiting to go!!!

    If I uninstall Windows Live Mail and reinstall it again, will I lose all my emails? Will I have to start from scratch? Is there another solution ...please?

    I have just read some advice , ie delete all WLM.exe in task manager...any good?
    Last edited by sylviesinc; 2015-06-27 at 11:31. Reason: Additional info

  2. #2
    2 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Suffolk, UK
    Posts
    122
    Thanks
    54
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I seem to have solved the problem (I hope!). I personalised Windows and altered the photos I'm asking it to display on the desktop. The error seems to have disapeared from WLM, so it was obviously something to do with the photos on my HD.

  3. #3
    Silver Lounger
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Forever West
    Posts
    2,077
    Thanks
    0
    Thanked 259 Times in 248 Posts
    "I personalised Windows and altered the photos I'm asking it to display on the desktop"
    That would suggest the problem is with photos that are in use, doesn't have full access to them.

  4. The Following User Says Thank You to Berton For This Useful Post:

    sylviesinc (2015-06-27)

  5. #4
    2 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Suffolk, UK
    Posts
    122
    Thanks
    54
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Thanks for taking the time to reply. I'm hoping that the issue has been solved since I got rid of my Windows pictures and now have them all in Picasa. The photos that I had attempted to email were recent ones downloaded from photos posted to Facebook and not ones that I was using as a desktop background.

  6. #5
    Super Moderator satrow's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cardiff, UK
    Posts
    4,491
    Thanks
    284
    Thanked 577 Times in 480 Posts
    The conversation here might help explain what's been happening: http://answers.microsoft.com/en-us/w...0-edb0a9397a99

  7. The Following User Says Thank You to satrow For This Useful Post:

    sylviesinc (2015-06-29)

  8. #6
    2 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Suffolk, UK
    Posts
    122
    Thanks
    54
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Thank you for this information. I have added my solution to this conversation as, now that I no longer have Windows handling my photos, I have had no further problems with WLM.

  9. The Following User Says Thank You to sylviesinc For This Useful Post:

    satrow (2015-06-29)

  10. #7
    Super Moderator satrow's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cardiff, UK
    Posts
    4,491
    Thanks
    284
    Thanked 577 Times in 480 Posts
    Thank you for taking the time to add to it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •