Results 1 to 9 of 9

Thread: Cortana ADHD?

  1. #1
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    9,763
    Thanks
    400
    Thanked 1,546 Times in 1,402 Posts

    Cortana ADHD?

    Hey Y'all,

    Ok here's an interesting development, at least I think so.

    Typed in this search on my Win 10 Home Laptop w/Local Account:
    RecoveryDriveLocalAcct.JPG

    Then tried the same thing with (typing) Win 10 Pro Laptop w/MS Account & Cortana:
    W10WCortinaSearch.JPG

    Say What? HTH
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    PowerShell & VBA Rule!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs

  2. #2
    Super Moderator jwitalka's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    6,908
    Thanks
    119
    Thanked 815 Times in 730 Posts
    Did you click on My Stuff in the Cortana snapshot? Personally I think Cortana is a useless gimmick and I have it disabled.

    Jerry

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    240
    Thanks
    3
    Thanked 25 Times in 25 Posts
    Looks like you typed two different things: "Create a rec" and "Create a recov".

  4. #4
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    9,763
    Thanks
    400
    Thanked 1,546 Times in 1,402 Posts
    Quote Originally Posted by BigMac56 View Post
    Looks like you typed two different things: "Create a rec" and "Create a recov".
    B.M.,

    Yes, I gave Cortana some extra help to no avail! Contana won't find it if you spell recovery all the way out either!
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    PowerShell & VBA Rule!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs

  5. #5
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    9,763
    Thanks
    400
    Thanked 1,546 Times in 1,402 Posts
    Quote Originally Posted by jwitalka View Post
    Did you click on My Stuff in the Cortana snapshot? Personally I think Cortana is a useless gimmick and I have it disabled.
    Jerry
    I'm pretty much of the same opinion but this is on my TEST machine and I thought I should have a MS Account so I could try Cortana out. I've setup my traveling Laptop with a Local account with all that implies.
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    PowerShell & VBA Rule!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    24,033
    Thanks
    5
    Thanked 1,140 Times in 999 Posts
    Maybe I'm just denser that normal right now but what were you trying to find? You do have to give Cortana some time to learn about your tastes and interests.

    Joe

  7. #7
    Super Moderator RetiredGeek's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Manning, South Carolina
    Posts
    9,763
    Thanks
    400
    Thanked 1,546 Times in 1,402 Posts
    Joe,

    I was looking for the "Create Recovery Drive" as shown in the first graphic.

    Clicking on My Stuff yields:
    MyStuff.JPG

    Then selecting Settings yields:
    settings.JPG

    Last edited by RetiredGeek; 2015-08-04 at 22:01.
    May the Forces of good computing be with you!

    RG

    PowerShell & VBA Rule!

    My Systems: Desktop Specs
    Laptop Specs

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    24,033
    Thanks
    5
    Thanked 1,140 Times in 999 Posts
    Perhaps you have the Cortana settings different on the devices? On my Surface Pro 3 I just typed in "create a rec" and "Create a recovery drive" was at the top.

    Joe

  9. #9
    Super Moderator bbearren's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Polk County, Florida
    Posts
    3,820
    Thanks
    27
    Thanked 435 Times in 345 Posts
    I've been using Cortana on my Windows phone for months, and the longer one uses Cortana, the better it gets at figuring out what you're looking for. I use Cortana for voice dial on my phone, driving directions, etc. I have Cortana enabled on my laptop, and since it's the same MS account, Cortana pretty much knows my habits.

    But it does take time for it to build up a database personalized for you. If you continue to use it, it will get much better at anticipating your intentions. In this linked post, check the last paragraph.
    Create a fresh drive image before making system changes, in case you need to start over!

    "The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Savvy?"—Captain Jack Sparrow "When you're troubleshooting, start with the simple and proceed to the complex."—M.O. Johns "Experience is what you get when you're looking for something else."—Sir Thomas Robert Deware.
    Unleash Windows

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •