Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 52
  1. #1
    Star Lounger nejlika's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    64
    Thanks
    46
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Internet access disappeared from my PC, recently updated to Win10

    I am really unlucky recently - I just wrote a long letter describing my issues with Internet and Network connectivity on Win10 and when I wanted to add a smiler, ALL DiSAPPEARED!!!I am just writing on an 8 years old laptop with VISTA because my relative new computer PC, a couple months after uppdating to Win 10, SUDDENLY lost internet connectivity! At the beginning was messages all the time changing, under some hours computer showed that is Internet acces or NO internet acces, but in both cases, NOT ANY WEBSITE was able to be displayed. TROUBLE SHOUTING said *The site is on line, but did not respond for connecting attemps*. I contacted then BT (provider) support and it occurred, that INTERNET ACCES IS VERY WELL IN MY OLD LAPTOP, BUT NEVER CAME TO PC! Then they said it is problem with my PC. But WHAT? I tried to disconnect [disabled] WiFi and connect router to PC with the cable. I have got all messages that it is INTERNET ACCESS, but still NOT ANY website could be displayed! And then my wireless printer became offline and DOES NOT PRINT. So I disconnected the cable and tried establish again WiFi connection. it did not helped for printer and I have got 'No Internet access' and connection for router was LIMITED. I tried to make new connections. So I have got messages: Connection failed with error 651. The router has reported an error. The internet connectivity was unsuccessful. Windows can't identify the problem. Windows Network Diagnostic said: No issues detected. But Published Details said: Detects problem with connectivity. On SETTINGS when I TRIED CONNECT ROUTER, i'VE GOT: Can't connect to this network. I made full scan with AVG, no threads found. Other programs for malware scan are not possible to update or they work only with internet connection. Can't uppdate of course without internet. It can be virus, but how to detect it without internet?
    I am DESPERAT! HELP!! My son electronic specialist could not help me by telephon and he lives VERY far from me. I don't know anybody around who knows computers, I live in Wales in the small town, all are simple people who have no computers or idea about them. Somebody can help me here? You did before, with Win7! Regards, nejlika [Anna, 80]
    Last edited by nejlika; 2015-11-14 at 16:47.

  2. #2
    jwoods
    Guest
    If you haven't done so already, try turning your router off for a few minutes, and then turning it back on.

    If that doesn't help, in the search box on the taskbar, type Network troubleshooter, then select Identify and repair network problems.
    Last edited by jwoods; 2015-11-14 at 17:24.

  3. #3
    Star Lounger nejlika's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    64
    Thanks
    46
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I did everything, switched off computer and router many times, nothing helped. Exactly in Identity I did not, I will try that, thanks. I am not sure where is taskbar..
    Last edited by nejlika; 2015-11-14 at 19:16.

  4. #4
    jwoods
    Guest
    From Microsoft...

    In the search box on the taskbar (located at the bottom of your screen), type "Command prompt" (no quotes).

    When the entry is found, right-click (or press and hold) Command prompt, and then select Run as administrator and answer Yes.

    At the command prompt, run the following commands in the listed order, and then check to see if that fixes your connection problem:

    Type netsh winsock reset and press Enter.

    Type netsh int ip reset and press Enter.

    Type ipconfig /release and press Enter.

    Type ipconfig /renew and press Enter.

    Type ipconfig /flushdns and press Enter.
    Last edited by jwoods; 2015-11-14 at 19:48.

  5. The Following User Says Thank You to jwoods For This Useful Post:

    nejlika (2015-11-15)

  6. #5
    jwoods
    Guest
    Quote Originally Posted by nejlika View Post
    I did everything, switched off computer and router many times, nothing helped. Exactly in Identity I did not, I will try that, thanks. I am not sure where is taskbar..
    The taskbar is at the bottom of your screen.

    You can also press the Windows Logo key and S to get the search box.
    Last edited by jwoods; 2015-11-14 at 19:39.

  7. The Following User Says Thank You to jwoods For This Useful Post:

    nejlika (2015-11-15)

  8. #6
    WS Lounge VIP
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Earth
    Posts
    8,186
    Thanks
    47
    Thanked 983 Times in 913 Posts
    For us to diagnose your problem please run the following and paste the results.

    1. Open a Command Prompt. Right click on the Windows flag in the bottom left corner and select Command Prompt.
    2. Type this command, or copy and paste. Paste in a Command Prompt is by right clicking on the top border and selecting Edit > Paste. Command (after the colon): ipconfig /all > %tmp%\IP.txt & notepad %tmp%\IP.txt

    cheers, Paul

  9. The Following User Says Thank You to Paul T For This Useful Post:

    nejlika (2015-11-15)

  10. #7
    Star Lounger nejlika's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    64
    Thanks
    46
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I don't know if I did well. On Command Prompt black window was showed C:\Windows\System32_ When I did not put the colon after that and typed commands directly, came massive texts, mostly saying that they can't do command because many things, one of them was that LAN is disconnected. I wrote above in my post, that I disconnected, after unsuccessful try, the cable between router and computer and tried establish AGAIN Wireless connection, which resulted with that was NO Internet access. Only after the last command [ipconfig/flushdns] I have got the message, that it was successful. After that what I did still was no interent acces and not any website was available. So I run the same commands, but I put colon : after System 32 and command after the colon. Then NOTHING happened on the black Command window, but on the Internet icon was showed Internet access, and Internet & Share Centre showed THERE IS INTERNET. But it happened EXACTLY the same as before - NO ANY WEBSITE was able to display, DESPITE internet access was showed.. so I came back to the same. My son, Master of science in electronic said, that he never meet such issue, when there IS Internet access but websites can't be displayed. When I click on NAME of router it sais 'limited', I understand that connectivity is limited, why??
    The message from trubleshooting is, that 'The site is on line but does not respond for attempts of connect'. It is like that already 3 days and NOTHING, what anybody tries, helps.
    My computer is HP i-7 and is 3 years old.
    Last edited by nejlika; 2015-11-15 at 15:49.

  11. #8
    Star Lounger nejlika's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    64
    Thanks
    46
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you Paul, I tried that, did not changed anythings, on the Command prompt was not any answer, I pressed Enter, nothing happened..
    Last edited by nejlika; 2015-11-15 at 16:59.

  12. #9
    jwoods
    Guest
    Anna,

    Read this short article and let us know if Proxy settings are turned on, and if any connections in Ethernet are turned off.

    http://www.cnet.com/how-to/windows-1...-internet-tab/
    Last edited by jwoods; 2015-11-15 at 16:22.

  13. #10
    Star Lounger nejlika's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    64
    Thanks
    46
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have read the article, it only showing what is in SETTINGS, which I know myself and I have examined myself all this SETTINGS on my PC, but many things I have no idea HOW SHOULD BE, what is well and what is wrong! I did not know if I should use PROXY and I see that I would be not able to create Proxy server connection, I have not required details. I don't know either what is VPN and can't add it as well. I thought that after i disconnected the cable, Ethernet disappeared, anyway I disabled it. I tried make new connections and THE MAIN PROBLEM IS, that even it sais that Internet access IS, so I can't open ANY website! And with the same router and the same provider I have NO PROBLEMS with internet on my laptop - on other floor of house! Only because it is so old (8 years, VISTA), there are some issues with IExplorer or some websites which don't go well with IExplorer 9 so it is very unconvinient to me, also physically (not good location).

  14. #11
    jwoods
    Guest
    Was this computer upgraded to Windows 10 from Windows 7/8, or was it clean installed (meaning everything was wiped out and installed brand new).

    If it was upgraded from a previous version, were there any problems with the upgrade to Windows 10?

    Were you able to run the Network troubleshooter mentioned in post #2? If you haven't, here are the instructions again...

    In the search box ( press the Windows Logo key and S to get the search box), type Network troubleshooter, then select Identify and repair network problems.
    Last edited by jwoods; 2015-11-15 at 17:11.

  15. The Following User Says Thank You to jwoods For This Useful Post:

    nejlika (2015-11-15)

  16. #12
    Star Lounger nejlika's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    64
    Thanks
    46
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    jwoods, thanks, I will try Identity, but all is so unconvinient because from laptop I can't print, however printer is now offline anyway, and I was not able to change it.. I must write by hand your instructions and go the second floor to PC.
    Win10 it was free update on Win 7, all was very good and working well a couple of months. My son sais that I should make now new clean install of Win10, but I am too old and sick, I have no stamina for that.. and where from to get Win10.. no, I am not able to do this.. This problem with PC costed me already 2 days of heart palpitation, believe me, it is horrible and you feel really bad..
    Last edited by nejlika; 2015-11-15 at 18:08.

  17. #13
    jwoods
    Guest
    Anna,

    You have done a great job. Thank you for your hard work!

    If the Windows 10 computer is not really important right now, I would just leave it alone until your son can take a look at it.

    I suspect there is a device driver problem, but it could also be that one of the Windows updates may have done something, since you mentioned that the problem started a couple of months after upgrading.

    There have been reports of people who have lost Internet connectivity after upgrading to Windows 10, so you are not alone.

    Since the Vista laptop computer is working, just make do with that.

    You might also try using the Firefox web browser on your Vista laptop for the sites that don't work well with Internet Explorer. You can get it here...

    https://www.mozilla.org/en-GB/
    Last edited by jwoods; 2015-11-15 at 19:14.

  18. The Following User Says Thank You to jwoods For This Useful Post:

    nejlika (2015-11-15)

  19. #14
    jwoods
    Guest
    You should make this your profile picture here on the Lounge...

    nejlika.jpg

    I think nejlika translates as carnation.
    Last edited by jwoods; 2015-11-15 at 18:58.

  20. The Following User Says Thank You to jwoods For This Useful Post:

    nejlika (2015-11-15)

  21. #15
    Star Lounger nejlika's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    64
    Thanks
    46
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes, nejlika means carnation, in Swedish! Thank you very much, the picture is beautiful! But how I can use it? I tried before to put my own picture at my name, but I couldn't find up how it goes.
    I was now on my PC and it is everything as before. Internet access coming and goes, no idea why, but if it is access or not, not any website is showing up anyway..
    My laptop is for me terribly nuissance in many ways, so I am not happy if I can't use my PC.. my son is comming to me maybe in December, he lives very far from me and he opts for clean reinstall Win10, which I can't accept.
    I tried what you said with Identity and I've got Windows Network Diagnostic, which I have run dozens of times before and now, from many other spots. It sais all the time the same: The remote computer isn't responding to connection attemps on port 80. Windows couldn't find any problems with the firewall in your computer.
    Other information there: Wireless Network Connection Status: Ipv4 connectivity: Internet; IPv6 connectivity: No network access
    In Settings - Proxy: Automatically detect setup is on, Use setup script is off.
    Now I will see, if I find it, how look settings in my laptop with internet acces working well. Maybe something I discover how it should be on PC..
    All people who have connectivity problem on Win 10 (but my son has not, on several computers!) should stop use their computers, as you advice me? It MUST be a way to sort it! By, if somebody find out something different how to solve the problem, please contact me!
    Last edited by nejlika; 2015-11-15 at 19:49.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •