Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    NY, NY, USA
    Posts
    654
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Program works on win8 machine upgraded to win 10, but can't install on new win 10 machine

    I have a medical program that works fine on my current windows 10 Lenovo laptop. This laptop was originally windows 8 and the program was sucessuflly installed under windows 8. However on a brand new windows 10 machine the install just wont work.

    Is there a tool or program that will transfer all the registry files and other files just for this one program to the new machine??? as I can't use the old install cd just balks.

    I know that the program works fine under windows 10 just the install cd refuses to work. Any migration tool that should work for this one program???
    Thanks
    JK

  2. #2
    Silver Lounger
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Forever West
    Posts
    2,076
    Thanks
    0
    Thanked 259 Times in 248 Posts
    Quote Originally Posted by jrklein View Post
    I have a medical program that works fine on my current windows 10 Lenovo laptop. This laptop was originally windows 8 and the program was sucessuflly installed under windows 8. However on a brand new windows 10 machine the install just wont work.

    Is there a tool or program that will transfer all the registry files and other files just for this one program to the new machine??? as I can't use the old install cd just balks.

    I know that the program works fine under windows 10 just the install cd refuses to work. Any migration tool that should work for this one program???
    Thanks
    JK
    It's quite possible for the file needed to use the autorun feature of the install is written to be usable on certain versions of Windows. I've seen such happen with a few programs and digging further into the CD/DVD contents found another file that allowed running. If there's a file on the CD/DVD called something like autorun.inf or autorun.ini double-click it to see if it will open in Notepad. If so, note the location of the setup.exe file, usually in a Folder. Go there and double-click that file, sometimes gets things started.

  3. #3
    WS Lounge VIP Calimanco's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    719
    Thanks
    1
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    on a brand new windows 10 machine the install just wont work.

    Please provide the name of the program and details of what actually happens when you try to install it, along with the text of any error messages. "It just wont work" doesn't tell us anything we can use to diagnose the problem.

  4. The Following 2 Users Say Thank You to Calimanco For This Useful Post:

    Fascist Nation (2016-04-29),jwitalka (2016-04-29)

  5. #4
    5 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    NY, NY, USA
    Posts
    654
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Good thought which is the way I managed to get it to work on an install on windows 8
    On windows 10 New machine, The setup.exe when clicked this app can't run on this pc check with manufacturer. If I try another setup.exe outside of the autrun then it circles and the circling just disappears.
    I know that I have it running on my thinkpad t440 with windows 8 that was upgraded to version 10 so runs fine under 10.
    It is medical manager that basically is not in existence any more.
    No way of copying the registry items over with some program that will go find everything???? ie some migration program.
    I copied the basic registry over to the new machine but evidentally did not find all of the entries
    any workaround or trick
    Thanks
    JK

  6. #5
    WS Lounge VIP Calimanco's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    719
    Thanks
    1
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    Copy the installer to the Desktop. Right click and choose Troubleshoot Compatibility. It may give you a solution. Another way is to install a virtual machine, VirtualBox for example, running a compatible OS.

  7. #6
    5 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    NY, NY, USA
    Posts
    654
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Unfortunately no luck . Doesn't crash just nothing happens.
    Works under VMware with xp loaded. just can't get it to install under windows 10,
    and I guess no way of migrating the program over from the current windows 10 machine.
    Thanks for all your suggestions
    JK

  8. #7
    Super Moderator
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Durham UK
    Posts
    6,622
    Thanks
    147
    Thanked 877 Times in 839 Posts
    If it will run in Win 10 on another machine then it could be conflicting with something you have on this one - have you tried the install in Safe Mode or in a clean boot ?

  9. #8
    5 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    NY, NY, USA
    Posts
    654
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Eureka I ran the setup in safe mode and it worked like a charm on the new machine and then restarted the machine and works like a charm.
    I can't thank you enough. Brillant

  10. #9
    Super Moderator
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Durham UK
    Posts
    6,622
    Thanks
    147
    Thanked 877 Times in 839 Posts
    Something to remember for next time - but glad that worked out for you.

    You can use the Thread Tools dropdown to Mark Thread as Solved if you want.

  11. The Following User Says Thank You to Sudo15 For This Useful Post:

    jrklein (2016-04-30)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •