Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    O'Fallon, IL near St. Louis
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Outlook 2010 can log in to GMail incoming but not outgoing

    Same password. What gives?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,593
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Joe

  3. #3
    Star Lounger
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    O'Fallon, IL near St. Louis
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by JoeP517 View Post
    POP3. And I'm pretty sure I followed GMail's instructions for setup pretty well. It used to work.

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,593
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    What changed?
    Joe

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,593
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Double check your POP settings to see that they match Enable POP.
    Joe

  6. #6
    Star Lounger
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    O'Fallon, IL near St. Louis
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by JoeP517 View Post
    Double check your POP settings to see that they match Enable POP.
    Nothing AFAIK. This is my wife's email and she hasn't actually used Outlook to use her GMail from the laptop for a while...she pretty much has been using her phone. Then most recent use it gets new email but won't send. I checked the config and used the test button...reports login to POP server but SMTP send test fails. I know the password is correct because syhe can log in to the GMail web interface with it. Damn mystery.

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,593
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Have you double checked the Gmail web settings to make sure POP is still enabled?
    Joe

  8. #8
    WS Lounge VIP Browni's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Rochdale, UK
    Posts
    1,653
    Thanks
    38
    Thanked 161 Times in 139 Posts
    Google have changed their sign-in security fairly recently. This Ghacks article gives further details and how to regain access.

  9. #9
    Star Lounger
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    O'Fallon, IL near St. Louis
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by JoeP517 View Post
    Have you double checked the Gmail web settings to make sure POP is still enabled?
    Yep. One of the first things I looked at. Thanks

  10. #10
    Star Lounger
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    O'Fallon, IL near St. Louis
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Browni View Post
    Google have changed their sign-in security fairly recently. This Ghacks article gives further details and how to regain access.
    Yes, found that during my troubleshooting. No help.

  11. #11
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,593
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts
    Have you tried creating a new email profile?
    Joe

  12. #12
    Star Lounger
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    O'Fallon, IL near St. Louis
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by JoeP517 View Post
    Have you tried creating a new email profile?
    It was a fresh one.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •