Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Los Alamos, NM
    Posts
    123
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Update running but nothing?

    Finally just threw in the towel and did a clean install.

    Did the install and installed updates through SP1. Next I've issued the update command to continue the process but all it does is spin its wheels ("Checking for updates" is showing it is checking). Been on-going for hours --- nothing. Any suggestions as to what is going on had how to get off the pot?

    Thanks for any help!
    Gigabyte Z97X-UD5H , Intel i7 4770K @4.7Ghz using 1.3V
    -- G.Skill DDR3 2400 (2*2Gb) 9-11-11-31
    -- Iwaki MD-20RLZT -> EK Sup. Univ. -> Chiller -> Resev
    -- EVGA GTX680,Klipsch Promedia 4.1
    -- Intel 510 120G, Crucial M4 120G, Samsung 840 Pro 500G
    -- Corsair 1050 in Corsair 730T
    -- Win 10 Pro

  2. #2
    Super Moderator Rick Corbett's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Glos., UK
    Posts
    2,141
    Thanks
    101
    Thanked 579 Times in 464 Posts
    This has been dealt with in this forum several times just recently. Personally I just use WSUS Offline Installer (which brings the device almost up-to-date, including the installation of SP1 and updates to Windows Update itself, making it easy to install the few remaining updates) whilst others have used the Convenience Rollup update (aka 'almost SP2').

    Hope this helps...
    Last edited by Rick Corbett; 2016-06-26 at 11:20. Reason: Added link to Convenience Rollup

  3. The Following 2 Users Say Thank You to Rick Corbett For This Useful Post:

    COLINB (2016-07-01),deeppow (2016-06-26)

  4. #3
    WS Lounge VIP Browni's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Rochdale, UK
    Posts
    1,650
    Thanks
    38
    Thanked 161 Times in 139 Posts
    +1 for the offline installer, I used it the other day!

  5. #4
    2 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Los Alamos, NM
    Posts
    123
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you Rick! I appreciate the info.

    You too Browni.
    Last edited by deeppow; 2016-06-26 at 11:38. Reason: add thanks
    Gigabyte Z97X-UD5H , Intel i7 4770K @4.7Ghz using 1.3V
    -- G.Skill DDR3 2400 (2*2Gb) 9-11-11-31
    -- Iwaki MD-20RLZT -> EK Sup. Univ. -> Chiller -> Resev
    -- EVGA GTX680,Klipsch Promedia 4.1
    -- Intel 510 120G, Crucial M4 120G, Samsung 840 Pro 500G
    -- Corsair 1050 in Corsair 730T
    -- Win 10 Pro

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •