Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    4 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    South Africa
    Posts
    453
    Thanks
    59
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Update problem Windows 7 Pro.

    I am trying to help my son with his PC which last ran and updated 2014/08/17.
    I ran check for updates, and obviously it runs and runs. When I eventually come to check the progress
    I find the PC restarts itself, but shows no updates. I then run check for updates again and the same
    thing happens.

    I am trying to update his machine so he can upgrade to Windows 10.

    Please any help will be great.

    Dave

  2. #2
    Super Moderator satrow's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cardiff, UK
    Posts
    4,484
    Thanks
    283
    Thanked 572 Times in 476 Posts
    See if you can follow the info here.

  3. #3
    Super Moderator Rick Corbett's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Glos., UK
    Posts
    2,138
    Thanks
    101
    Thanked 576 Times in 461 Posts
    Quote Originally Posted by DaveBRenn
    I am trying to update his machine so he can upgrade to Windows 10.
    If the desired end result is Windows 10, why waste the time trying to update Windows 7? Why not just use the Media Creation Tool to create installer media and do an in-place upgrade? Far less trouble and less time-consuming than trying to sort out Win 7's Windows Update issues, IMO.

    Hope this helps...

  4. #4
    Super Moderator
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Durham UK
    Posts
    6,606
    Thanks
    147
    Thanked 868 Times in 830 Posts
    I've factory reset a Win 7 laptop in preparation to upgrade to Win 10 but have given up on getting any updates for it.

    The reason I had to factory reset it was because it belonged to one of my sons and daughter in law and had their accounts and stuff on it.

    I've created a system image of its current state and am in the process of downloading the Win 10 ISO from https://www.microsoft.com/en-gb/soft...load/windows10 to create a bootable disk and then will use the Upgrade now button when that has been done.

    EDIT - knew I shouldn't have started that download this late
    Last edited by Sudo15; 2016-07-17 at 19:34.

  5. #5
    4 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    South Africa
    Posts
    453
    Thanks
    59
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks satrow, now all updated.

    Dave

  6. #6
    4 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    South Africa
    Posts
    453
    Thanks
    59
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Rick, thanks for the info. Never thought I could do it that way.
    Thought everything had to be updated first.
    Regards
    Dave

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •